Vijesti / Ostalo

Uz vozila stižu i trekkeri

Google ponovo snima ulice Osijeka, ali i Kopački rit i druge znamenitosti

Google ponovo snima ulice Osijeka, ali i Kopački rit i druge znamenitosti
Google

Google Street View automobil i trekker vraćaju se u Hrvatsku kako bi osvježili lokalne podatke na Google kartama.

No ove godine fokus neće biti samo na hrvatskim ulicama. Google Street View automobilima koji će osvježiti zapise o cestama diljem zemlje pridružit će se i Street View Trekker, koji može fotografirati mjesta do kojih automobili nemaju pristup.

Trekker je kompletna fotografska oprema za fotografiranje za Street View koja stane u naprtnjaču. To omogućuje Googleu da fotografira i mjesta do kojih automobili nemaju pristup. U ovom slučaju radi se o pješačkim zonama i ulicama pet hrvatskih gradova: Zagreb, Split, Rijeka, Osijek i Zadar.

sluzba-981
Ni Google ne može pobijediti Službu općih informacija: Pogledajte na koja pitanja moraju odgovarat

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zahvaljujući usluzi Google Street View korisnici imaju priliku razgledati većinu hrvatskih gradova kao što su Zagreb ili Osijek te brojne povijesne znamenitosti kao što su Dioklecijanova palača ili Eufrazijeva bazilika, prirodne ljepote kao što su plaže na Korčuli ili plaža Zlatni rat na Braču kao i nacionalne parkove kao što su Kopački rit ili Plitvička jezera. Google prepoznaje potrebu za redovitim ažuriranjima zbog kontinuiranog razvoja infrastrukture. Redovito ažuriranje podataka usluge Street View pomaže korisnicima u boljem orijentiranju te im olakšava planiranje putovanja.

Street View je popularna značajka Google karata dostupna u više od 88 zemalja širom svijeta kao i u dijelovima Arktika i Antarktike. Zahvaljujući njoj, korisnici mogu razgledavati različite ulice te kulturno i nacionalno naslijeđe u 360 stupnjeva. Dostupna je i u aplikacijama Google Earth i Google kartama za mobilne uređaje, a u Hrvatskoj je predstavljena 2012. godine i stalno se ažurira kako bi omogućila što vjerniju sliku stvarnosti.

kamere za nadzor brzine
google maps pomaže vozačima Big Brother na cestama: Snimili smo super kamere koje 'vide' sve, evo gdje su postavljene

Kao i uvijek, Google ulaže maksimalne napore kako bi zaštitio privatnost, a istodobno omogućio svim korisnicima prednosti usluge Street View. Svakoj objavi prikupljenih slika prethodi obrada pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti privatnost ljudi. Street View dodatno sadrži mogućnost uklanjanja označenih slika, koje možete prijaviti pritiskom na tipku “Report a problem” u donjem lijevom kutu slike.

Vožnja će započeti 12. lipnja, a više informacija o Street View usluzi i gdje trenutno voze Google Street View automobili možete pronaći na: https://www.google.hr/streetview/explore/


Izdvojeno

Reci što misliš!