Vijesti / Ostalo

oprez kod plovidbe

Lučka kapetanija: Oprez! Nestale u Budimpešti tražimo i u Vukovaru!

Lučka kapetanija: Oprez! Nestale u Budimpešti tražimo i u Vukovaru!

Nakon što je tri dana nakon nesreće 100 kilometara nizvodno od Budimpešte pronađeno truplo jednog stradalog, Lučka kapetanija Vukovar izdala je priopćenje u kojem upozorava sve na povećani oprez prilikom prometovanja po Dunavu koe Vukovara.

Prema svim zapovjednicima plovila i vlasnicima čamaca izdana je obavijest da obrate posebnu pozornost tijekom plovidbe i da sve informacije o eventualnom uočenju utopljenika u rijeci dojavljuju nadležnoj Kapetaniji ili u Centar 112.

- Priopćenje je izdano slijedom rezultata nadzora sigurnosti plovidbe u posljednja 24 sata, kada je u plovnome putu uočen veći broj plutajućih objekata (stabala, granje, neodređeni plutajući predmeti), koji mogu ometati plovidbu i/ili oštetiti plovila. Također, usporedno s nadzorom sigurnosti plovidbe, Lučka kapetanija Vukovar u koordinaciji s Ministarstvom unutarnjih poslova provodi akciju traganja za nestalim osobama, a nakon tragične riječne nesreće, odnosno sudara dvaju brodova u Mađarskoj, na dionici rijeke Dunav u Budimpešti - poručili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S obzirom na visok vodostaj rijeke Dunav koja je potopila i Kopački rit rekordnom razinom vode još od 2013. godine, moguće je kako će uslijed siline ove rijeke, utopljenici biti pronađeni i nekoliko stotina kilometara od mjesta nesreće pa je svakako potreban dodatni oprez duž cijelog toka.


SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!