Vijesti / Ostalo

Prekograničnom suradnjom gradi se nova turistička destinacija

Prekograničnom suradnjom gradi se nova turistička destinacija

U prostorijama Regionalne vinoteke u osječkoj Tvrđi jučer, 19. veljače 2019. godine, održano je predstavljanje rezultata i završnih aktivnosti projekta „Jačanje turističkog razvoja u prekograničnoj regiji Srednjeg Dunava - Central Danube Tour“ iz EU programa IPA Interreg prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije.

Kako je rečeno na konferenciji, u okviru projekta organizirane su eno­gastro radionice, Dunav Art Festival i studijsko putovanje za turističke agencije iz Hrvatske i Srbije, a kao završne aktivnosti najavljeno je predstavljanje područja Srednjeg Dunava na međunarodnom turističkom sajmu u Beogradu i Berlinu, turistički panel u Iloku (28. veljače.2019.), samostalno predstavljanje u Zagrebu i završna konferencija u Novom Sadu. Premijerno će biti prikazan i promotivni video nove turističke destinacije Srednjeg Dunava.

- Ovaj projekt donosi dobro s obje strane Dunava, a drago nam je što je Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije njegov nositelj. Dunav je veliki turistički potencijal i zato su nam potrebni partneri kojima možemo razvijati tako značajne projekte, osigurati prepoznatljivost te omogućiti razvoj turizma cijelog ovog područja - rekao je na konferenciji zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projekt Central Danube Tour, ukupne vrijednosti 575.856,20 eura, traje 20 mjeseci (od 15. srpnja 2017.) te završava 14. ožujka 2019. godine. Vodeći partner projekta je JU Županijska  razvojna agencija Osječko-baranjske županije, dok su ostali partneri Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodine, Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije, Dunavski centar za kompetenciju i Grad llok.

Podršku u provedbi projekta pružili su Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Turistička zajednica lloka. Cilj projekta je jačanje razvoja turizma u prekograničnom području putem povećanja kvalitete i raznolikosti turističke ponude kroz stvaranje i promociju  zajedničke prekogranične turističke destinacije Srednjeg Podunavlja, uz stvaranje novih prekograničnih tematskih ruta, umrežavanje, povećanje znanja i kapaciteta sudionika te valorizaciju turističkog potencijala cijele prekogranične regije.

SiB.hr

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!