Vijesti / Osijek

poginule troje mladih

Četvrta stradala djevojka zasad stabilno, poznati detalji stravične nesreće

Četvrta stradala djevojka zasad stabilno, poznati detalji stravične nesreće
Dubravka Petric/PIXSELL

Pacijentica je u KBC Osijek stigla s teškim ozljedama i politraumom, koja spada u red najkompliciranijih stanja u kojima se ljudski organizam može naći

Kako smo već izvjestili, rano jutros oko 4:50 sati došlo je do teške prometne nesreće u kojoj su život izgubile tri mlade osobe, a jedna je teško ozlijeđena.

Kako se neslužbeno doznaje, vozač BMW-a koji je bio za upravljačem je 19-godišnjak iz Tenje kod Osijeka, a uz njega poginuli su još 25-godišnjakinja i 24-godišnjak. Za život se bori 21-godišnjakinja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pacijentica je u KBC Osijek stigla s teškim ozljedama i politraumom, koja spada u red najkompliciranijih stanja u kojima se ljudski organizam može naći. Inicijalno je zbrinjena na hitni prijem te je učinjena dijagnostika.

"Sada je na respiratoru na Intenzivnoj njezi te se prati rad svih njezinih vitalnih funkcija. Ozljede su teške, no pacijentica je potpuno zbrinuta i nadamo se u dobar ishod",  rekao je Ivan Jurić, dežurni anesteziolog u KBC-u Osijek.

Dodao je kako je pacijentica zaprimila višestruke ozljede mozga, prsa, trbuha te kostiju.

"Osiguran je dišni put, nadoknađena joj je izgubljena tekućina te su rađene manje intervencije, šivanja, repozicije iščašenja ramena. Nikakva ozbiljnija operacija do sada nije rađena", rekao je Jurić i dodao da je pacijentica trenutno stabilno te da nije životno ugrožena.

19-godišnjak je automobilom preletjeo cestu, presjekao dva drveta i nekoliko prometnih znakova. Motor je ispao iz vozila i odletio 20-ak metara dalje. Mladići i djevojke vraćali su se iz noćnog izlaska.

Prometna nesreća kod remize Fotogalerija

"Scena je stravična obzirom da je život izgubilo troje ljudi, da se četvrta mlađa osoba bori za život. Mi nastojimo emocije potisnuti, međutim ostaju tragovi", rekao je Pero Čeman, zapovjednik JPVP Grada Osijeka.

Osječki vatrogasci su dojavu o prometnoj nesreći zaprimili u 4.53 sati te izašli na teren sa dva vozila i 9 vatrogasaca i u tih sat vremena izvlačili su poginule iz automobila koji je doslovno pretvoren u hrpu lima. Unesrećene su vadili uz pomoć hidrauličkih škara,razupora i teleskopa.

Policija je dojavu dobila oko 4.50 sati ujutro, a očevidom je rukovodila općinska državna odvjetnica Vesna Osmanović.

"Do prometne nesreće je došlo usred neprilagođene brzine stanjem i uvijetima na kolniku usljed čega je vozilo sletilo s kolnika", rekao je Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!