Vijesti / Osijek

pregovori pred završetkom

Ministar turizma: Iz Osijeka direktni letovi za London!

Ministar turizma: Iz Osijeka direktni letovi za London!
Davor Javorovic/PIXSELL

Ministar turizma posjetio je danas Osijek povodom svečane sjednice Gradskog vijeća u sklopu proslave rođendana grada Osijeka.

Izaslanik predsjednika Vlade, ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je kako je završen strateški i marktetinški plan turizma Slavonije s planom brendiranja od 2019. do 2025. godine. 

Na taj način imat ćemo vrlo konkretan i strateški dokument za iduće razdoblje kako bi se počelo ozbiljno raditi na brendiranju i kvaliteti. Imate sve parametre da se možete turistički valorizirati, ali tome treba kvalitetnije pristupiti", rekao je Cappelli te dodao kako će strategija službeno biti predstavljena u siječnju iduće godine na sastanku sa slavonskim županima i gradonačelnicima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetio je kako je kroz Vladin projekt "Slavonija" na istoku Hrvatske predviđeno uložiti 18,5 milijarda kuna, od čega je više od 11,5 milijarda već ugovoreno, a 575 milijuna kuna namjerava se uložiti u turističke projekte. Istaknuo je kako je zadovoljan aktivnostima u rješavanju pitanja pristaništa u Osijeku kako bi se kvalitetnije počeli baviti kruzing turizmom te je dodao kako su, u suradnji s osječkom Zračnom lukom, pred završetkom pregovori o uspostavi dviju zrakoplovnih linija Ryan Aira između Osijeka i Londona

"Mislim da ćemo dati jednu pravu potporu i financijsku i u turističkom povezivanju kako bi ovaj kraj bio valoriziran na pravi način. Vlada će poduzeti sve da one projekte koje smo potpisali u što kraćem roku realiziramo, da vidite da itekako razmišljamo o ovim krajevima, da želimo zaustaviti odlazak mladih ljudi i pokazati da za njih ovdje postoji budućnost", istaknuo je Cappelli.


Izdvojeno

Reci što misliš!