Vijesti / Osijek

dobre vijesti

Od sljedećeg ljeta Ryanair ponovo leti iz Osijeka

Od sljedećeg ljeta Ryanair ponovo leti iz Osijeka
Davor Javorovic/PIXSELL

"Do kraja ovog mjeseca znat će se što će točno biti, ali vrlo su izvjesni ti letovi na Osijek", kazao je direkot HTZ-a Kristijan Staničić

Jedan od najvećih svjetskih niskotarifnih zračnih prijevoznika, Ryanair bi od iduće godine trebao bi letjeti za Zračnu luku Osijek.

Dogovor je to postignut na svjetskoj turističkoj burzi WTM u Londonu između predstavnika te kompanije s ministrom turizma Garijem Cappellijem i direktorom HTZ-a Kristjanom Staničićem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"I mi i Ryanair želimo proširiti suradnju u Hrvatskoj. U današnjim razgovorima s njihovim predstavnicima inzistirali smo da se prošire i na kontinent zemlje, čiji ukupni razvoj, kao i razvoj turizma, podržava hrvatska Vlada. To znači da se otvara prilika za Osijek i Ryanair te je naš uvjet da ako se žele širiti i s nama surađivati, što podrazumijeva i zajednička ulaganja, to više ne može biti samo Zadar kao do sada", otkrio je ministar turizma Gari Cappelli, prenosi Tportal.

Ministar je dodao da se pregovara o letovima za Osijek idućeg ljeta, od lipnja do rujna, čime bi, po ocjeni ministra, bili korak ispred drugih s obzirom na planove i ulaganja u jačanje turizma u Slavoniji.

Staničić je naglasio da će to biti marketinška suradnja kroz udruženo oglašavanje, u čemu jednakim omjerima ulaže Hrvatska i strani partneri na promociji destinacija na koje lete.

"Ako bismo sve dogovorili, idućeg ljeta bi Ryanairom do Osijeka moglo doletjeti oko pet tisuća turista iz raznih destinacija svijeta, gdje taj prijevoznik leti, a ostaje i u Zadru, što ovisi o suradnji sa Zračnom lukom Zadra. Do kraja ovog mjeseca znat će se što će točno biti, ali vrlo su izvjesni ti letovi na Osijek", kazao je Staničić, piše Tportal.


Izdvojeno

Reci što misliš!