“Čist grad – naš ponOS”
Pažanin kuhao jela od ostatka ručkova na osječkoj tržnici
U subotu, 19. listopada 2019. na eko trgu Glavne tržnice održana je gastro-edukativna radionica projekta izobrazno-informativnih aktivnosti gospodarenja otpadom u gradu Osijeku “Čist grad – naš ponOS” čiji je cilj bio educirati građane o smanjenju nastanka otpada od hrane te im dati korisne informacije o pravilnom skladištenju namirnica.
U kuharskom dijelu, poznati hrvatski chef Ivan Pažanin demonstrirao je nova jela koja se mogu napraviti od namirnica koje nam najčešće ostaju i koje često bacimo.
Nakon demonstracije, održan je i okrugli stol na kojem su sudjelovali Ivan Pažanin, predstavnici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu i predstavnici tvrtke Whirpool, a koji su razgovarali o pravilnom skladištenju namirnica, pojmovima na namirnicama na koje građani trebaju obratiti pozornost (kao što su upotrijebiti do, najbolje upotrijebiti do) te napredovanju tehnologija koje omogućuju dužu trajnost namirnica.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Posjetitelji festivala imaju priliku kuhati s Tomislavom Špičekom, zabaviti se uz Indiru Levak, družiti se s igračima NK Osijek te testirati svoje znanje s Deanom Kotigom. Za dozu adrenalina zadužena je ekipa iz Pannonian Challengea s preskokom preko kamiona za odvoz otpada
-
''U pitanju je redovito godišnje ispitivanje radionavigacijskih uređaja'', istaknuli su iz Zračne luke Osijek
-
Izdvojeno
-
Ukupno je u Hrvatskoj 399 lokacija s kamerama, a u Slavoniji i Baranji je njih 79
-
Bez obzira na poskupljenje općenitih životnih troškova, studenti u Osijeku imaju privilegiju relativno stabilnih cijena najma stanova
-
Olga ne planira napustiti Osijek, a u Ukrajinu odlazi samo u okviru posjeta rodbini i prijateljima
-
Reci što misliš!