“Čist grad – naš ponOS”
Pažanin kuhao jela od ostatka ručkova na osječkoj tržnici
U subotu, 19. listopada 2019. na eko trgu Glavne tržnice održana je gastro-edukativna radionica projekta izobrazno-informativnih aktivnosti gospodarenja otpadom u gradu Osijeku “Čist grad – naš ponOS” čiji je cilj bio educirati građane o smanjenju nastanka otpada od hrane te im dati korisne informacije o pravilnom skladištenju namirnica.
U kuharskom dijelu, poznati hrvatski chef Ivan Pažanin demonstrirao je nova jela koja se mogu napraviti od namirnica koje nam najčešće ostaju i koje često bacimo.
Nakon demonstracije, održan je i okrugli stol na kojem su sudjelovali Ivan Pažanin, predstavnici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu i predstavnici tvrtke Whirpool, a koji su razgovarali o pravilnom skladištenju namirnica, pojmovima na namirnicama na koje građani trebaju obratiti pozornost (kao što su upotrijebiti do, najbolje upotrijebiti do) te napredovanju tehnologija koje omogućuju dužu trajnost namirnica.
Sadržaj se nastavlja...
Izdvojeno
-
Donosimo vam recept za skuhati pravi baranjski fiš paprikaš i domaću tjesteninu
-
Moša je oduvijek bila poznata i kao pravi gradski kvart iliti, bolje rečeno, firtl u kojemu su živjeli pravi gradski dečki i cure koji su se uvijek, osim sitnih kavgi s Retfalčanima, držali zajedno
-
Nakon devet godina života u Irskoj kući se vratio i Osječanin Dino Dželihodžić
-
Kratka imena, dva sloga, to su trendovi: Liam, Noel, Lota, gotovo je doba Štefanija i Terezija
Reci što misliš!