Vijesti / Osijek

grad i županija zajedno

Sajam s Pampasa seli na novu lokaciju

Sajam s Pampasa seli na novu lokaciju

Poznato je, sajamski prostor na Pampasu u neadekvatnom je prostoru, a zahvaljujući suradnji Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, uskoro bi se sajmovanje u Osijeku trebalo odvijati na novoj lokaciji.

Tako će se na inicijativu Županije na prostoru uz S cestu između dva trgovačka centra smjestiti gospodarski centar i to na 56 tisuća kvadratnih metara što je deset puta više negoli je sad raspoloživog prostora na Pampasu.

Bitno je reći kako će ovaj centar živjeti tijekom cijele godine jer će osim sajamskog prostora sadržavati i prostor za poduzetnike, a potvrdila je to i Nataša Tramiščak, pročelnica upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU OBŽ.

gacka
Novi osječki KBC gradit će se u Gackoj ulici? Zemljište jučer obišli ministar i župan

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sami prostor uz S cestu izabran je zbog odlične prometne povezanosti, ali i zbog dijelom već izgrađene prometne infrastrukture, a ranije se spominjao i kao jedna od potencijalnih lokacija za novi KBC koji je naposljetku završio u Gackoj ulici.

U narednih godinu dana cilj je izraditi projektnu dokumentaciju i osigurati sve dozvole, a samu gradnju planiraju započeti 2021. godine nakon što se osiguraju sredstva koja Grad planira osigurati iz EU fondova, a Županija iz Projekta Slavonija i Baranja.

Ukupna vrijednost same investicije iznositi će više od 300 milijuna kuna.


Izdvojeno

Reci što misliš!