Vijesti / Osijek

ušteda energije

Županija ulaže više od 41 milijun kuna u energetsku obnovu na području grada Osijeka

Županija ulaže više od 41 milijun kuna u energetsku obnovu na području grada Osijeka
Dubravka Petric/PIXSELL

Tijekom srpnja i kolovoza započele su energetske obnove Doma za starije i nemoćne osobe Osijek, I. gimnazije, Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića i Medicinske škole te Elektrotehničke i prometne škole Osijek

Osječko-baranjska županija ulaže značajna sredstva u energetsku obnovu zgrada javne namjene na području grada Osijeka. Tako je početkom godine završena energetska obnova Graditeljsko-geodetske škole Osijek na kojoj je obnovljena fasada te je postojeća stolarija zamijenjena novom energetski učinkovitijom. Dodatna ušteda energije osigurana je i kroz rekonstrukciju sustava centralnog grijanja zamjenom dotrajalih toplinskih stanica novima. Ukupna vrijednost obnove iznosila je 10.061.660,31 kune, školska zgrada prešla je iz energetskog razreda E u B, smanjena je potrošnja energenata, a škola je ugodnija za boravak i rad.

Tijekom srpnja i kolovoza započele su energetske obnove Doma za starije i nemoćne osobe Osijek, I. gimnazije, Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića i Medicinske škole te Elektrotehničke i prometne škole Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveći zahvat predviđen je na obnovi sve tri zgrade Doma za starije i nemoćne osobe izmjenom postojeće stolarije novom, toplinskom izolacijom vanjskih zidova, stropova i krova te rekonstrukcijom sustava grijanja. Ukupna vrijednost ovih radova iznosi 12.086.741,55 kuna, a nakon rekonstrukcije zgrade će iz energetskog razreda E prijeći u energetski razred B čime će se ostvariti dodatna ušteda godišnje potrebe toplinske energije.

Projektom rekonstrukcije Elektrotehničke i prometne škole Osijek, ukupne vrijednosti 11.204.095,90 kuna, predviđena je zamjena postojeće stolarije novom te toplinska izolacija vanjskih zidova i krova. Energetska učinkovitost zgrade dodatno će se poboljšati rekonstrukcijom sustava grijanja, čime će se smanjiti godišnje potrebe toplinske energije za grijanje, a učenici i nastavno osoblje dobit će bolje uvjete za rad i smanjenjem emisije stakleničkih plinova.


Izdvojeno

Reci što misliš!