Vijesti / Osijek

1001 licenca

Grad Osijek osigurao besplatne softvere za podupiranje poslovanja osječkih poduzetnika

Grad Osijek osigurao besplatne softvere za podupiranje poslovanja osječkih poduzetnika

Realizacijom ovog projekta Grad olakšava onaj najosjetljiviji početak poslovanja, gdje se mnogi početnici teško snalaze s propisima što reguliraju njihovo poslovanje

Osječki poduzetnici od jučer  imaju na raspolaganju 1001 besplatnu licencu sofvera, putem kojega s lakoćom mogu voditi Financijsko poslovanje, Statistiku poslovanja, Kartice klijenata, Putne naloge i GDPR evidenciju.

- Nakon ovogodišnjeg znatnog povećanja gradskih proračunskih sredstava za mjere poticanja i razvoja poduzetništva na području Osijeka, od danas krećemo i s ovim projektom koji olakšava početak svake poduzetničke priče naših Osječanki i Osječana. – rekla je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Realizacijom ovog projekta Grad olakšava svakoj tvrtki, obrtu, ili zadruzi – primarno poduzetnicima-početnicima (start-up tvrtkama) i malim tvrtkama sa sjedištem u Osijeku – onaj najosjetljiviji početak poslovanja, gdje se mnogi početnici teško snalaze s propisima što reguliraju njihovo poslovanje.

- Osijek je prvi grad u Hrvatskoj koji financira ovakav jedan besplatni softver namijenjen prije svega malim poduzetnicima i obrtnicima koji još uvijek vjerojatno vode svoje poslovanje na wordovima i excelima. – naglasio je predsjednik Gradskoga vijeća dr. sc. Željko Požega.

Poslovni subjekti sa sjedištem u Osijeku, mogu se već danas javiti isporučitelju softvera – Brokenbyte, obrtu za informatičke djelatnosti – i zatražiti aktivaciju godišnje licence bez naknade. Zahtjev za aktivaciju licence upućuje se isporučitelju (Brokenbyte, obrtu) i pritom ga je neophodno potkrijepiti izvodom iz sudskog ili obrtnog registra kako bi se utvrdilo da poslovni subjekt ima sjedište u Osijeku. Korisnici mogu aktivirati licence do 31. kolovoza 2020., a trajanje pretplate počinje s danom aktivacije i traje godinu dana.

- Ključni motiv za ulazak u ovaj projekt je povećan broj novoosnovanih poslovnih subjekata na području Grada Osijeka. Prošle godine ih je bilo 891, a već u prvih osam mjeseci ove godine, novostvorenih tvrtki je 628. Poduzetnicima-početnicima najviše treba pomoć u prvoj fazi njihovog poslovanja i zato smo se odlučili provesti ovu mjeru na koju se mogu javiti i mikro, odnosno male tvrtke koje posluju duže vrijeme, a nemaju adekvatan softver za svoje poslovanje. – istakao je pročelnik Upravnoga odjela za gospodarstvo Tomislav Krolo.

Isporučitelj se obvezao omogućiti korisnicima prijavu za kreiranje korisničkog računa i izravnu aktivaciju godišnje licence (bez posredovanja Grada Osijeka), voditi evidenciju korisnika, tjedno je ažurirati i dostavljati na uvid Gradu Osijeku putem e-pošte [email protected], kako bi se unutar stručnih službi mogla sustavno pratiti i analizirati učinkovitost (n)ove mjere podupiranja osječkoga poduzetništva.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!