Vijesti / Osijek

šteta 60.000 kuna

Zbog tiskarske greške Unikom morao baciti 55 tisuća uplatnica

Zbog tiskarske greške Unikom morao baciti 55 tisuća uplatnica
Unikom

Direktor Unikoma Davor Vić tvrdi kako njihova tvrtka neće snositi tu štetu, nego sama tiskara

Osječka komunalna tvrtka Unikom imala je nedavno problema s ispostavom računa. Naime, brojni građani nisu dobili svoje račune za smeće zbog pogrešno tiskanog QR koda. Gotovo 55.000 uplatnica završilo je u smeću.

Riječ je o kompletima sa po šest uplatnica te obračunom usluge na trećem listu, a procjenjuje se da šteta zbog ove, kako kažu, tiskarske greške iznosi oko 60.000 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

 Direktor Unikoma Davor Vić tvrdi kako njihova tvrtka neće snositi tu štetu, nego sama tiskara koja je, kako kaže, i prouzročila cijeli problem.

Stevo Anetić, pomoćnika direktora za gospodarenje otpadom otkriva jednu drugu, za građane bitnu informaciju.

''Ponavljam, uplatnice su kasnile petnaestak dana, jer nam je ovo bio prvi polugodišnji obračun, u kojemu je morala biti istaknuta minimalna javna usluga, broj pražnjenja i varijabila koja se očitava s podataka čipova. To nije jednostavan proces, jer imamo četiri sudionika u obračunu i naravno da smo imali ''porođajnih muka''. Stoga postoji mogućnost da je kod obračuna došlo do matematičkih pogrešaka, to nitko ne osporava, ali smo sve ostale sitne nepravilnosti na vrijeme ustanovili'', rekao je Anetić za Glas Slavonije, naglašavajući kako u slučaju matematičke pogreške na računu, korisnici imaju rok od 15 dana na žalbu kako bi osporili račun koji smatraju neispravnim.


Izdvojeno

Reci što misliš!