Vijesti / Osijek

nastavljaju se prepirke oko sječe stabala u osijeku

Gamoš žestoko reagirala na plakat protiv Vizentaner: ''Što je sljedeće? Vile i motike ispred kuće!?"

Gamoš žestoko reagirala na plakat protiv Vizentaner: ''Što je sljedeće? Vile i motike ispred kuće!?
Žana Gamoš/Facebook

"Pa dobro što je ovo?! Hajka i javni poziv na linč gospođe Vizentaner! Što je sljedeće? Vile i motike ispred kuće, bacanje cigli kroz prozor!"

Zamjenica  gradonačelnika Žana Gamoš na svom je Facebooku žestoko reagirala na plakat koji je ovih dana osvanuo na osječkim ulicama i na kojem je, uz ilustraciju drvosječe, napisano "Zaustavite Jasenku Vizentaner".

Podsjetimo, u Osijeku posljednjih mjeseci traje obrezivanje i uklanjanje bolesnih stabala, u kratkom razdoblju grad je ostao bez velikog broja velikih stabala koja nisu zamijenjena novim stablima ili su zasađene male sadnice.

drvenpark stabla
nisu stranka u postupku Odbijen zahtjev građanske inicijative ''Patuljasta rapsodija'' za obustavu sječe stabala u Osijeku
vruće drveće Vizentaner: "Ne možemo dozvoliti da stablo nekog ozlijedi ili ubije"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dijelu građana to se ne sviđa, na Facebooku je osvanula grupa ironičnog imena "Patuljasta rapsodija" u kojoj je gotovo 2500 članova. Osim na Facebooku, negodovanja su vidljiva i na plakatima po gradu, a najnoviji protestni plakat koji imenom proziva Jasenku Vizentaner (glavnu odgovornu stručnjakinju za ovaj posao) nije najbolje sjeo zamjenici gradonačelnika.

drvenpark_2
Sablastan izgled Drvenparka nakon orezivanja krošnji stabala

"Pa dobro što je ovo?! Hajka i javni poziv na linč gospođe Vizentaner! Što je sljedeće? Vile i motike ispred kuće, bacanje cigli kroz prozor!

Podsjećam da je upravo ova gradska uprava nakon 30 godina nečinjenja i zanemarivanja gradskog zelenila konačno odlučila napraviti red i sačuvati titulu zelenog grada koju Osijek s ponosom već desetljećima nosi. Uistinu ne znam što dežurni dušobrižnici po raznim FB grupama misle, koliko dugo se gradsko zelenilo može održati na životu ako se i dalje nastavi politika okretanja glave i prijeđi brigo na drugoga? Ovakvo ponašanje osobno ne smatram javnim dijalogom i sigurna sam da ne vodi nigdje. Osuđujem ovakve postupke i poticanje na mržnju, netrpeljivost i javni linč.

Još jednom, gospoda Vizentaner stručna je osoba koja u ovom trenutku, na žalost bolnim rezovima, spašava zelenilo grada Osijeka i rješava naslijeđeno stanje.

NIJE NAM NA ČAST, NIKAKO NE MOŽE BITI!"


Izdvojeno

Reci što misliš!