Vijesti / Osijek

nagrada sakač

Osječkom maturantu pet tisuća eura za ostvareni rezultat na državnoj maturi

Osječkom maturantu pet tisuća eura za ostvareni rezultat na državnoj maturi
Tomislav Miletic/PIXSELL

Uz to što je test iz informatike riješio sa 100-postotnom točnošću, Marko je i iz matematike ostvario čak 98,33%, što je na kraju i presudilo da nagrada ode baš u njegove ruke

Marko Rajković, učenik III. gimnazije iz Osijeka koji je ostvario najbolji, stopostotni rezultat na ispitu iz Informatike ovogodišnje državne mature, primio je u srijedu za svoj uspjeh novoosnovanu Nagradu Sakač koja se ove godine dodjeljuje prvi put.

Rajkoviću su nagradu, u iznosu pet tisuća eura, na svečanosti u Ministarstvu znanosti i obrazovanja uručili ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i Boris Sakač, utemeljitelj Nagrade, koji je sudjelovao u rukovođenju informatičkom podrškom na Olimpijskim igrama od 1984. do 2010. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz to što je test iz informatike riješio sa 100-postotnom točnošću, Marko je i iz matematike ostvario čak 98,33%, što je na kraju i presudilo da nagrada ode baš u njegove ruke.

Zahvalivši roditeljima, profesorima i mentorima u ime nagrađenih, Rajković je rekao kako mu je drago da je puno maturanata postiglo dobre rezultate što pokazuje kako u Hrvatskoj postoji potencijal u koji treba nagraditi i da Hrvatska ima vrlo talentirane ljude.

“Važno je ulagati u znanje, ne biti zavidan na tuđim rezultatima nego se na njih ugledati i nadati se da ćemo jednog dana mi biti ti koji će rasturati. Bit će nas raznih zanimanja i zato se trebamo međusobno pomagati za dobrobit svih nas, jer ako mi nećemo, tko će”, poručio je Rajković.

Uz Marka, Ministarstvo je s 2.500 kuna nagradilo i dvadeset učenica i učenika koji su na ovogodišnjoj maturi imali najviši postotak riješenosti iz triju obveznih ispita na višoj, A-razini.


Izdvojeno

Reci što misliš!