Vijesti / Osijek

peti ciklus istraživanja

Priznanje Gradu Osijeku za transparetnost gradskog proračuna

Priznanje Gradu Osijeku za transparetnost gradskog proračuna
SiB.hr

Grad Osijek i ove je godine dobio Priznanje Instituta za javne financije za transparentnost gradskog proračuna osvojivši maksimalnih 5 bodova

Istraživanjem koje je obuhvatilo 576 lokalnih proračuna u RH željelo se utvrditi broj i pravovremenost objavljenih dokumenata te kvalitetu službenih internetskih stranica lokalnih jedinica.

Točnije, otvorenost je mjerena brojem objavljenih proračunskih dokumenata na službenim web stranicama lokalnih jedinica u razdoblju od studenog 2018. do ožujka 2019. Time je obuhvaćeno izvršenje proračuna za 2017, polugodišnje izvršenje proračuna za 2018., prijedlog proračuna za 2019., izglasani proračun za 2019. te proračun za građane za 2019. Kako se promatrala dostupnost pet proračunskih dokumenata, razina otvorenosti mogla se kretati od 0-5.

Ovo je do sada peti ciklus istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina, stoga je važno istaknuti kako se Grad Osijek, objavivši svih pet traženih dokumenata u svim dosadašnjim ciklusima, svrstao u sam vrh transparentnosti, odnosno među samo osam gradova RH uz Buzet, Pazin, Pulu, Rijeku, Slavonski Brod, Vodice i Zagreb.

Detaljna analiza i rezultati dostupni su na web stranici.


Izdvojeno

Reci što misliš!