Vijesti / Osijek

zaštitite svoje stvari

Ukrali joj mobitel na kupanju, policija za ovaj vikend provodi preventivne aktivnosti na Kopiki

Ukrali joj mobitel na kupanju, policija za ovaj vikend provodi preventivne aktivnosti na Kopiki
Ivica Benić/SiB.hr

Dolaskom sezone kupanja na ŠRC „Copacabana“ i češćim boravkom na otvorenim i javnim prostorima pojedini građani svojom nepažnjom i bezbrižnošću stvaraju pogodne uvjete za počinjenje kaznenih djela

Policijska uprava Osječko-baranjska izvjestila nas je o krađi koja se dogodila prekjučer, 18. srpnja na najpopularnijem kupalištu u Slavoniji i Baranji.

Naime, nepoznati je počinitelj tijekom popodnevnih sati na prostoru ŠRC ˝Copacabana˝ u Osijeku iz torbe vlasništva 40-godišnje hrvatske državljanke ukrao mobitel. Krađom je oštetio vlasnicu za nekoliko tisuća kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policija je za ovaj vikedn najavila preventivne aktivnosti koje će providiti na Kopiki.

Dolaskom sezone kupanja na ŠRC „Copacabana“ i češćim boravkom na otvorenim i javnim prostorima pojedini građani svojom nepažnjom i bezbrižnošću stvaraju pogodne uvjete za počinjenje kaznenih djela.
 
S ciljem smanjenja mogućnosti počinjenja kažnjivih radnji i povećanja sigurnosti, a posebno subjektivnog osjećaja sigurnosti u zajednici, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske će tijekom radnog vremena osječkog kupališta Copacabana planiranim i ciljanim preventivnim mjerama i radnjama kao i svojom nazočnošću utjecati na potencijalne počinitelje kaznenih djela. Policijski službenici će tijekom obilaska komunicirati sa građanima i tom prilikom ih eventualno upozoriti na odgovornije čuvanje i zaštitu svoje imovine.

Isto tako,  Odjel prevencije Policijske uprave osječko-baranjske tijekom nadolazećeg vikenda na prostoru ŠRC „Copacabana“ provoditi će aktivnosti iz projekta „Zajedno u zaštiti osoba i imovine“. Aktivnosti biti će usmjerene na savjetovanje građana kako da ne postanu žrtve počinitelja imovinskih kaznenih djela. 

Kako ne biste i sami postali žrtva krađe :

  • Ne ostavljajte vrijedne predmete (novčanike, mobitele, foto aparate) na vidljivom mjestu bez nadzora.
  • Nije važno što ostavljate na kupalištu i plaži pored sebe, sve što je vidljivo mamac je za kradljivca.
  • Svoju torbu nikada ne ostavljajte otvorenu i bez nadzora.
  • Na kupalište i plažu sa sobom nosite samo najpotrebnije količine novca i nužne predmete.
  • Novčanik s novcima i etui s dokumentima držite pored sebe ili u Vašoj blizini.

 
Ukoliko se pak dogodi da postanete žrtva krađe, savjetujemo vam da:

  • Odmah obavijestite policiju.
  • Odmah prijavite krađu kartice info centru banke.
  • Upozorite druge osobe na počinitelja. Budite na raspolaganju drugima kao svjedok.
  • Ako vam je otuđen i mobitel zamolite nekoga da vas nazove – možda je lopov još uvijek u blizini pa ćete po zvuku znati i tko je!
  • Ukoliko ste ga primijetili, upamtite što više pojedinosti o počinitelju. 

Sigurnost je društvena pogodnost, blagodat koju često zanemarujemo i uzimamo zdravo za gotovo do trenutka kada postajemo žrtva delikta i dok naša prava nisu narušena. Građani su partneri policije u održavanju visoke razine sigurnosti u sredini u kojoj živimo i zajedničkim radom ćemo se svi osjećati zaštićeno i sigurno.


Izdvojeno

Reci što misliš!