Vijesti / Osijek

nagrada za izvrsnost

110 tisuća kuna za 110 najboljih učenika grada Osijeka

110 tisuća kuna za 110 najboljih učenika grada Osijeka
osijek.hr

Na nagradi za izvrsnost koju je Grad Osijek ove godine dodijelio za 110 najboljih osječkih maturanata, čestitala je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš

Zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Žana Gamoš primila je najbolje maturante generacije 2018./2019., koji imaju prebivalište na području Osijeka, a kojima je Grad dodijelio nagradu za izvrsnost.

U ovoj godini, u proračunu Grada Osijeka za tu je namjenu osigurano 110.000 kuna, a 18 srednjih škola odabralo je svoje najbolje maturante te je tako 110 učenika dobilo jednokratnu stipendiju u pojedinačnom iznosu od tisuću kuna. Uime gradonačelnika Ivana Vrkića, najboljim maturantima na uspjehu je čestitala zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš dodajući da su izvrsni učenici, najbolji u onom što rade, sreća i ponos našega grada.

- Grad Osijek nagrađuje izvrsnost, kako u osnovnim školama, tako u posljednjih nekoliko godina nagrađujemo i najbolje maturante. Kada vidimo ovako veliki broj izvrsnih Osječanki i Osječana – onda znamo da naš grad ima svjetlu, kvalitetnu i natprosječnu budućnost. – istaknula je zamjenica gradonačelnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zadovoljstvo ostvarenim izvrsnim rezultatima i dobivenom nagradom potvrdili su i sami maturanti. Ivana Kiš, učenica Obrtničke škole Osijek, smjera frizer, kazala je kako joj se to zanimanje oduvijek sviđa te kako se trudila, učila, obavljala praksu i kako će novčanu nagradu utrošiti na pribor i opremu.

Stipendija će dobro doći i maturanticama Glazbene škole Franje Kuhača:

- Nadam se da ću upisati Glazbenu školu u Zagrebu, smjer dirigiranje. To je najzahtjevniji smjer na Muzičkoj akademiji i bit ću jako sretna ako uspijem, a stipendija će dobro doći, pogotovo za prijamni ispit – kazala je Vanesa Kovačević.

- Želim upisati teoriju glazbe na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Još čekam rezultate i drago mi je što je škola prepoznala moj rad kroz ove četiri godine – rekla je Andrea Berk.

– Najbolji je osjećaj kada slobodno kročite kroz život punim plućima i kada bez straha iščekujete svaki izazov i avanturu, a kada ste natprosječni u svojoj struci, zanimanju i znanju, onda je taj put puno sigurniji i jednostavniji. – poručila je svim izvrsnim učenicima Žana Gamoš.

Inače, Grad Osijek jednokratne stipendije najboljim maturantima srednjih škola s prebivalištem na području Osijeka dodjeljuje od 2015. godine.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!