Vijesti / Osijek

potpisan ugovor o nabavi, isporuci i ugradnji namještaja

Suvremeni višnjevački vrtić na jesen će pohađati 130 mališana

Suvremeni višnjevački vrtić na jesen će pohađati 130 mališana
osijek.hr

Danas su u Gradskoj upravi Grad Osijek i tvrtka Bonavia d.o.o. zaključili Ugovor o nabavi, isporuci i ugradnji namještaja za Dječji vrtić Višnjevac vrijedan 700 tisuća kuna

Radovi na izgradnji suvremenog dječjeg vrtića u Višnjevcu, vrijednog gotovo 10 milijuna kuna, odvijali su se sukladno dinamičkom planu te će na jesen sasvim pouzdano ovaj ekološki vrtić pohađati 130 mališana s područja Višnjevca i Josipovca.

Budući da je preostalo još njegovo opremanje namještajem i didaktičkim materijalom, danas su u Gradskoj upravi – Grad Osijek i tvrtka Bonavia d.o.o. zaključili Ugovor o nabavi, isporuci i ugradnji namještaja za Dječji vrtić Višnjevac vrijedan 700 tisuća kuna.

Prigodom potpisivanja ugovora, zamjenik gradonačelnika Boris Piližota podsjetio je kako se radi o suvremenom vrtiću građenom po svim standardima energetske učinkovitosti te koji će s četiri jasličke i šest vrtićkih jedinica zadovoljiti potrebe sve djece s područja Višnjevca i Josipovca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

– Izgradnjom ovoga vrtića podižemo pedagoški standard predškolskoga odgoja i naobrazbe u Osijeku. Posebno mi je zadovoljstvo istaknuti kako će zaposliti 15 odgojitelja, a očekujemo i da će roditelji biti izuzetno zadovoljni jer će vrtić imat sve sadržaje koji se očekuju od jednog modernog vrtića – rekao je Piližota.

Podsjetimo, vrtić će imati zeleni atrij usred objekta, podno grijanje, prostor za igru na otvorenom i pregršt drugih sadržaja koji – rasprostranjeni na 1380,80 kvadratnih metara – nedvojbeno nadmašuju pedagoški standard.

Pročelnica Upravnoga odjela za graditeljstvo i energetsku učinkovitost Ljiljana Belajdžić zahvalila je medijima na dosadašnjem prenošenju detalja uređenja vrtića, a potom istaknula kako je vrtić racionalno projektiran i građen, te udovoljava ne samo pedagoškim standardima već i standardima zaštite okoliša.

Ravnateljica DV Osijek podcrtala je kako će vrtić u Višnjevcu u rujnu otvoriti svoja vrata za 130 već upisanih mališana, dok je pomoćnik pročelnika Upravnoga odjela za društvene djelatnosti Davor Brust iznova istakao zadovoljstvo skorim zapošljavanjem novih osoba.

Težeći cjelovitoj urbanizaciji Višnjevca, ova Gradska uprava financirala je izgradnju vrtića kojeg su Višnjevčani čekali dvadeset godina, a poduprlo ju je i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske s 1,5 milijuna kuna.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!