Vijesti / Osijek

održan sastanak zamjenika gradonačelnika i predstavnika manjina

Grad Osijek od 2020. slaviti će Dan nacionalnih manjina

Grad Osijek od 2020. slaviti će Dan nacionalnih manjina
Ivica Benić/SiB.hr

Željeli bismo po prvi puta obilježiti taj dan, a s obzirom na multikulturalnost i multietničnost Osijeka, držimo da ga je potrebno trajno obilježavati, istkanuo je Piližota

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota sa suradnicima, održao je radni sastanak s predstavnicima vijeća albanske, mađarske, njemačke, slovačke i srpske nacionalne manjine te predstavnicima makedonske i slovenske manjine s područja Grada Osijeka.

Ključna tema sastanka bila je upoznavanje nacionalnih manjina s mogućnostima financiranja u okviru EU projekta „Europa za građane 2014. – 2020.“ te iz nacionalnih izvora, temeljem Javnoga poziva za sufinanciranje posebnih programa nacionalnih manjina RH i Javnoga poziva za prijavu programa kulturne autonomije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prvi puta nakon održanih izbora za predstavnike nacionalnih manjina, održali smo kvartalni radni sastanak s temom o izvorima dodatnog financiranja određenih manjinskih aktivnosti. Jedna od današnjih točaka je bila i priprema koncerta prigodom Dan grada kao i prošle godine te izrada programa obilježavanja Dana nacionalnih manjina Osijeka 2020. godine. Željeli bismo po prvi puta obilježiti taj dan, a s obzirom na multikulturalnost i multietničnost Osijeka, držimo da ga je potrebno trajno obilježavati."

Zoran Mišković, potpredsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine izrazio je zadovoljstvo, što je problem zaštite spomenika srpske nacionalne manjine na grobljima – brzom reakcijom Grada Osijeka i u dogovoru s UKOP-om – uspješno riješen kroz program zaštite kulturne baštine.


Izdvojeno

Reci što misliš!