Vijesti / Osijek

Rok za završetak radova 1. rujna

Kreće druga etapa uređenja trga na Vijencu Ivana Meštrovića

Kreće druga etapa uređenja trga na Vijencu Ivana Meštrovića
osijek.hr

U drugoj etapi radova, cijeli će prostor dobiti i komunalnu opremu – klupe, koševe i igrala

Nakon što je prije nešto manje od mjesec dana završena prva etapa izgradnje novog Trga na Vijencu Ivana Meštrovića, zamjenik gradonačelnika Boris Piližota potpisao je s tvrtkom Sokol d.o.o Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji Trga odnosno drugoj etapi i nastavku započetih radova.

Direktor tvrtke Sokol d.o.o. iz Vinkovaca, Goran Elez izrazio je zadovoljstvo što će tvrtka koja je izvodila radove i u prvoj etapi sada nastaviti uređenje Trga na Vijencu Ivana Meštrovića.

- Možemo reći da su radovi slični, samo što je u drugoj etapi riječ o većem obimu posla. Očekuju nas infrastrukturni radovi na rekonstrukciji koja obuhvaća elektro-radove, vodu, izgradnju dječjeg igrališta, urbano opremanje, staze… Rok za završetak radova je 01. rujna i vjerujem da će se sve odvijati prema dinamičkom planu kako bi građani dobili uređeni prostor kakav im i pripada. – kazao je direktor tvrtke Sokol.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trg na Vijencu Ivana Meštrovića nosit će ime Ivanin Trg u znak sjećanja na trinaestogodišnju djevojčicu Ivanu Vujić koja je stradala tijekom Domovinskog rata kao prva civilna žrtva. Radovi su u prvoj etapi obuhvatili prostor od otprilike 500 četvornih metara, dok će u nastavku rekonstrukcije zahvat biti proširen na dodatnih tisuću četvornih metara.

ivanin trg
ivanin trg Završena prva etapa novog trga na Vijencu Ivana Meštrovića



- Inicijativa je potekla iz Gradske četvrti Tvrđa nakon njihovog razgovora s građanima. Početna se ideja manje investicije razvila i prilagodila prostoru te je tako došlo do ovog ulaganju odnosno detaljnog uređenja cijelog prostora ukupne površine 1.500 četvornih metara. Vrijednost radova u prvoj etapi iznosila je oko 600 tisuća kuna, dok će u drugoj etapi iznositi 1,6 milijuna kuna odnosno – u cijelu rekonstrukciju Trga bit će uloženo oko 2,2 milijuna kuna. – rekao je zamjenik gradonačelnika dodajući kako je Trg na Vijencu Ivana Meštrovića rezultat dobre suradnje Grada Osijeka i Gradske četvrti Tvrđa.

- Ovdje nije riječ samo o inicijativi već o zajedničkoj investiciji jer Gradska četvrt Tvrđa u uređenju sudjeluje s 20 posto iznosa od ukupnog ulaganja. Bit će to moderan Trg, na neki način dnevni boravak, ne samo stanovnicima Vijenca Ivana Meštrovića nego i cijele Gradske četvrti. Ako tomu dodamo i sve koji gravitiraju prema ovom dijelu grada odnosno prolaze kroz Vijenac Ivana Meštrovića prema Vukovarskoj ulici ili Tvrđi, cilj nam je bio urediti Trg koji će sadržajno biti prilagođen svim generacijama, od najmlađih do najstarijih. – rekao je Boris Piližota.

U drugoj etapi radova, cijeli će prostor dobiti i komunalnu opremu – klupe, koševe i igrala.

- Trg je koncipiran tako da nismo koristili standardne opločnjake već armirano-betonsku podlogu u kombinaciji sa granuliranom lijevanom gumom što u slučaju devastacije ili potrebe za otklanjanjem kvarova na instalacijama omogućuje zamjenu, popravak ili druge potrebne intervencije. – naglasila je pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Ljiljana Belajdžić.

Radovi u okviru druge faze odvijat će na potezu sjever-jug u dužini 70-ak metara, a zamjenik gradonačelnika podsjetio je i kako će po završetku, početkom rujna, građani zaista imati prigodu uživati u novouređenom prostoru koji će osim gumirane podloge za djecu sadržavati i razna igrala, stolove za šah i klupe, a Trg će krasiti i posađene voćke, trešnje i orah.

- Bit će to moderan, prozračan prostor, Trg kakav do sada nemamo niti u jednoj gradskoj četvrti. Želja nam je suvremenim pristupom proširiti funkciju Trga u stvarno okupljalište ljudi. Najmlađi će imati svoj siguran prostor, Trg će zasigurno biti korišten i za održavanje manifestacija, a završetak radova planiran je za početak rujna kako bismo i simbolično otvorili Trg prije početka iduće vrtićke i školske godine. – poručio je zamjenik gradonačelnika posebno istaknuvši kako će trećinu Trga činiti zelena površina, uređena hortikulturom i voćkama što je još jedna specifičnost po kojoj će Trg biti jedinstven.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!