Vijesti / Osijek

demantij

Grad Osijek i bikeri: Pronašli smo kompromisna rješenja na zadovoljstvo svih sudionika

Grad Osijek i bikeri: Pronašli smo kompromisna rješenja na zadovoljstvo svih sudionika
Davor Javorovic/PIXSELL

Grad Osijek i MK klub Osijek uputili su danas zajedničko priopćenje za javnost povodom informacije kako se, zbog dolaska predsjednice Republike Hrvatske i OLJKa, dio programa Motosusreta mora održati bez buke.

"U želji za transparentnim informiranjem zainteresirane javnosti, kao i njegovanja pozitivnog ozračja u našem gradu stvorenog održavanjem raznolikih i sadržajno raskošnih događaja, Grad Osijek i Moto klub Osijek zajednički demantiraju članke objavljene na pojedinim web portalima.

Koncert opće opasnosti već u 19 sati Zbog predsjednice i OLJKa, bikeri ne smiju proizvoditi buku na Moto susretima

S obzirom na to da Grad Osijek i MK Osijek već godinama ostvaruju uspješnu suradnju, ovim putem izražavamo žaljenje zbog napisa u kojem se ta suradnja prikazuje u negativnom svjetlu. Izražavamo ujedno i žaljenje te zabrinutost zbog činjenice da portali krajnje neprofesionalno prenose neprovjerene informacije objavljene na privatnim profilima društvenih mreža, ne mareći pritom za posljedice koje bi takve informacije mogle uzrokovati u javnosti", stoji u njihovom priopćenju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodaje se kako Predsjednica danas ipak neće posjetiti Osijek i kako se već ranije ispričala zbog svog nedolaska.

"U subotu 29. lipnja, na desnoj obali rijeke Drave održava se OLJK, dok se na lijevoj obali održavaju Moto susreti. Uzimajući u obzir činjenicu, da se zvuk kreće mnogo brže kroz vodu nego kroz zrak, nije moguće istodobno, nesmetano održavanje obiju manifestacija. Stoga su Grad Osijek i Moto klub Osijek ubrzo pronašli kompromisna zadovoljstvo svih dionika ovih značajnih događaja za naš grad te prilagodili vrijeme održavanja obiju programa", dodaje se u priopćenju.

"U ime MK Osijek želim jasno istaknuti dobru dugogodišnju suradnju s Gradom Osijekom te zahvaliti Gradsko upravi što nam je i ove godine pružila financijsku i logističku potporu pri organiziranju Moto susreta. Grad Osijek je s 20 tisuća kuna financirao izdavanje monografije prigodom obilježavanja 45. obljetnice postojanja i djelovanja Kluba te nam pružio dodatnu financijsku potporu u vrijednosti od 5 tisuća kuna za održavanje ovogodišnjeg moto susreta. Isto tako, Grad je kupio gitaru u vrijednosti 3,980 kuna koju tradicionalno darujemo na našoj gitarijadi. Ovom prilikom MK Osijek čvrsto se ograđuje od nepromišljenih izjava pojedinih članova Kluba", kaže Zdravko Bošnjak, predsjednik MK Osijek.

Iz Grada Osijeka podsjećaju kako se narednih dana i tjedana u Osijeku održava nekoliko velikih manifestacija poput OLJKa, OLJN, Moto susreta, Dana grada, Dana osjekih branitelja te pozivaju sve da posjete više od 55 planiranih visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, glazbene i koncertne, glazbene, likovne, plesne, filmske i novomedijske umjetsnosti na 22 lokacije.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!