Vijesti / Osijek

radovi se bliže kraju

Stara pekara u Tvrđi uskoro u novom ruhu

Stara pekara u Tvrđi uskoro u novom ruhu
osijek.hr

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota obišao je radove na Staroj Pekari i Trgu Vatroslava Lisinskog

U tijeku je izvođenje radova u okviru projekta „Edukativni i informativni turistički centar mladih Stara Pekara s Trgom Vatroslava Lisinskog“.

Riječ je o projektu obnove austro-ugarske vojne pekarnice unutar pojedinačno zaštićenog kulturnog dobra te Trga Vatroslava Lisinskog kao kulturno-turističkog i obrazovnog središta Osijeka, ukupne površine više od 14 tisuća četvornih metara. Vrijednost je projekta oko 66 milijuna kuna od čega je 52 milijuna financirano iz EU fondova.

Radovi na Staroj pekari pri kraju Fotogalerija

Zgrada stare austrougarske pekarnice u visokoj je fazi dovršenosti: vanjski radovi su pri kraju, fasada je dovršena, a skele su maknute s objekta te se nalaze još samo na dijelu dogradnje vanjskog dizala. Radovi napreduju prema planu, a uskoro bi trebalo započeti i finalno uređenje i opremanje objekta.

Ispred zgrade Stare Pekare, uskoro će krenuti popločavanje zapadne strane Trga Vatroslava Lisinskog, a za sada je popločena Boškovićeva ulica. Svi radovi odvijaju se planiranom dinamikom.

Uređenjem objekta Stare Pekare te Trga Vatroslava Lisinskog nekadašnja gradska jezgra Tvrđa novim će sjajem pokazati svu raskoš koju taj dio grada zapravo čuva. Podsjetnik na neka davna vremena i bogato naslijeđe koje će u novom ruhu Tvrđu učiniti privlačnom za turiste.

Osim toga, u prvom tjednu listopada ove godine Osijek i Tvrđa bit će pod svjetlima reflektora Dana hrvatskog turizma koji se po prvi puta održavaju u kontinentalnom dijelu Hrvatske te će i osječka Tvrđa s ovim značajnim projektom i novom kulturno-turističkom lokacijom biti u središtu pozornosti na nacionalnoj razini.


Izdvojeno

Reci što misliš!