Vijesti / Osijek

rekonstrukcija sportsko-rekreacijske infrastukture

Obnavlja se kupalište na lijevoj obali Drave

Obnavlja se kupalište na lijevoj obali Drave
Dubravka Petric/Pixell

Kapacitete Športskih objekata koristi oko 45 sportskih klubova, odnosno sportskih udruga. O projektima energetske učinkovitostii uređenju Copacabane, za portal Čist račun govori direktorica Športskih objekata, Nataša Brčić.

Zgrada na Srednjoškolskom igralištu uskoro kreće u obnovu. Što će sve ona obuhvatiti?

Energetski ćemo obnoviti objekt na Srednjoškolskom igralištu površine oko 1.000 m2. Obnova počinje u srpnju i trajat će 20 mjeseci. Obnova se provodi u okviru projekta GReENERGY u sklopu programa INTEREG-IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014.-2020.

kopika0808_subota_SiBhr61 Fotogalerija

Nositelji projekta su Univerzitet u Novom Sadu i Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, a ostali partneri na projektu su Javno komunalno preduzeće “Gradsko Zelenilo” Novi Sad, Grad Novi Sad – Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Građevinski fakultet Osijek i Grad Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U sklopu ovog projekta izvršit će se izmjena stolarije, postavljanje “zelenog krova” površine 150 m2, izolacija zidova i krovišta zgrade te zamjena rasvjetnih tijela sa LED rasvjetom.

Kolika je vrijednost ove obnove? Hoćete li nakon obnove ostvariti neke uštede?

1.364.586 eura je vrijedan projekt energetske obnove objekta na Srednjiki, a Grad Osijek sudjeluje s 383.154 eura (uključen PDV). Planirano je i postavljanje sunčane elektrane na krovištu zgrade Srednjoškolskog igrališta.

U svijetu je već uobičajeno da se na taj način kod objekta javne namjene ostvaruju značajne uštede na potrošnji električne energije. I Športski objekti će dobivati manje račune za struju sa Srednjike.

Krećete i s uređenjem dijela lijeve obale Drave uz ŠRC Copacabana. Što će se sve ovdje raditi?

Ove će se godine urediti i dio lijeve obale Drave smješten uz sportsko-rekreacijski centar  Copacabana. Riječ je o projektu koji se sufinancira sredstvima Ministarstva turizma kroz “Program razvoja javne turističke infrastrukture u 2018.”.

Uredit će se dio lijeve obale rijeke Drave, od riječnog kilometra 19+800 do 20+100 na potezu uz kupalište Copacabana, koja je kategorizirana kao “ostale plaže”.

kopika_drava_utorak_SiBhr_7 Fotogalerija

Projektom je predviđeno uređenje 400 metara obale na kojoj je predviđena instalacija dva seta solarnih tuševa s po pet mjesta za tuširanje, instalacija pet solarnih klupa, tri seta kabina za presvlačenje s po dvije kabina na kojima će biti montirani solarni paneli za punjenje elektroničkih uređaja, jedno solarno drvo/punjač za elektroničke uređaje s besplatnim pristupom za internet.​

Hoće li ti radovi biti gotovi do početka kupališne sezone?

Radovi na uređenju dijela dravske obale uz rekreacijski centar Copacabana trebali bi biti završeni do 15. lipnja ove godine, kada bi trebala započeti i nova kupališna sezona. Stižu novi tuševi, kabine za presvlačenje i solarne klupe/punjači mobilnih uređaja. 1.053.876 kuna (s uključenim PDV-om) ukupna je vrijednost projekta uređenja dijela lijeve obale Drave kod kupališta Copacabana.


Izdvojeno

Reci što misliš!