Vijesti / Osijek

zahvaljujući utakmici i pannonianu

Ovo ne pamtimo: U Osijeku za vikend popunjenost smještajnih kapaciteta 100%

Ovo ne pamtimo: U Osijeku za vikend popunjenost smještajnih kapaciteta 100%
Pixsell/ilustracija

Ovaj vikend u Osijeku održavaju se dva velika sportska događaja zbog kojih će tisuće turista nahrlit u grad na Dravi.

Danas počinje jubilarni 20. Pannonian Challenge i traje sve do nedjelje, a u subotu je u Gradskom vrtu na rasporedu kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo između Hrvatske i Walesa.

Ulaznice za tu utakmicu rasprodane su u rekordnom roku, a među  17 447 navijača, naći će se i 1650 Velšana.

Pogled na najpopularniju stranicu za rezervaciju smještaja, Booking.com, otrkiva kako je za vikend popunjenost smještaja u Osijeku 100%. Što znači da slobodog kreveta nema.

-  Sve je puno, mjesta nema nigdje minimalno već mjesec dana, ako ne i duže. Buking je krenuo čim je najavljena utakmica s Walesom. Sobe su, osim u Osijeku, bukirane i u Baranji, pa i dalje - rekla je za Glas Slavonije direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić.

Stvorilo je to problem i organizatorima najvećeg regionalnog natjecanja u extremnim sportovima koji su s puno muke jedva pronašli smještaj za vozače (njih 300 iz 24 zemlje) i glazbenike koji sudjejuju na festivalu.

pannonian
od 5. do 9. lipnja Detaljan program 20. Pannonian Challengea

Na jubilarnom Pannonianu očekuje se od 20.000 do 30.000 posjetitelja na natjecateljskom dijelu festivala u skate parku i na koncertnim programima u dvorištu Vege u Tvrđi.

Turističke zajednice Grada i Županije za vikend organiziraju i dodatni sadržaj za posjetitelje oba događaja - FoodBall fest Osijek. Festival je to ulične hrane i nogometa koji će se održati  7. i 8. lipnja, od 17 do 23 sata, na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi.

61631773_3084818394863467_37664
7. i 8. lipnja Ovog vikenda u Tvrđi prvi osječki street food festival

Uz više nego lijepu vremensku prognozu pred Osijekom je jedan jako živ i zanimljiv vikend.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!