Vijesti / Osijek

Moćni poljoprivredni strojevi ovog vikenda u Osijeku

Moćni poljoprivredni strojevi ovog vikenda u Osijeku

Prvi sajam u Republici Hrvatskoj specijaliziran za mehanizatore ove će se godine održati od 31. svibnja do 2. lipnja u Sportsko-zračnoj luci Osijek-Čepin. Uime organizatora, predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u Republici Hrvatskoj Darko Aračić, na današnjoj konferenciji za novinare najavio je najveći sajam dosad po broju izlagača.

Na ukupno 10 tisuća kvadrata izložbenoga prostora, 37 izlagača će od petka do nedjelje prezentirati najsuvremeniju tehniku i tehnologiju u poljoprivredi koju eminentni domaći, europski i svjetski brandovi nude. Osim mehanizacije i opreme, posjetitelji će moći vidjeti i sjemenske kuće, proizvođače zaštitnih sredstava, gnojiva, ali i pokusna polja te demonstracije strojeva – izvijestio je Aračić.

Potporu sajmu uime Grada Osijeka iskazao je i osječki dogradonačelnik Boris Piližota zahvalivši predsjedniku Udruge na njihovom šestogodišnjem radu i entuzijazmu koji su učinili ovaj sajam tradicionalnim:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S obzirom na to da je Slavonija žitnica Hrvatske, Osijeku je osobito važan sve veći napredak Farm Showa kako bi postao glavni specijalizirani sajam ove regije i susjednih zemalja. Stoga sam razgovarao i s predstavnicima Županije o njihovom uključivanju u sajam sljedeće godine, sa željom da ga zajedno još snažnije podržimo. Konačni cilj nam je da izgradnjom Gospodarskoga centra u Osijeku dobijemo između ostaloga i reprezentativan prostor za održavanje ovakvoga sajma – naglasio je Piližota.

Prema riječima Slobodanke Radić, marketing menadžerice iz požeške tvrtke Agronom, prošlogodišnji sajam okupio je oko 4 tisuće posjetitelja, a – premda im veliki broj posjetitelja nije važan koliko njihov profil – ove godine očekuju ih i više.

Važno nam je da to budu posjetitelji povezani s poljoprivredom, stoga nam je posebno drago što smo ove godine ostvarili suradnju s Poljoprivrednim fakultetom u okviru koje će profesori i studenti sudjelovati na sajmu.

Radić je ujedno istakla posebnost Farm Showa Osijek u odnosu na ostale slične manifestacije:
Ono što razlikuje ovaj show od ostalih je prikazivanje strojeva u radu. Za taj smo dio sajma organizirali prezentacijsko polje na sredini sajma u okviru kojeg će gledatelji na tribini moći pratiti suvremene strojeve 14 različitih tvrtki.

Sajam će u 11 sati svečano otvoriti ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Cijena ulaznice je 20 kn, a za djecu i studente ulazak je besplatan. Od zanimljivosti ističemo utrku ubrzanja traktora na pisti sportsko poslovne zračne luke Osijek-Čepin gdje se sajam i održava.

Izvor: Osijek.hr

    


Izdvojeno

Reci što misliš!