Vijesti / Osijek

nova stabla na njihovom mjestu

U Tenji i Višnjevcu će se ukloniti sva stabla breza

U Tenji i Višnjevcu će se ukloniti sva stabla breza

Stabla breza su poznata kao alergeni, ali i kao drveće koje stvara komunalne probleme mještanima. Lišće breze teško trune i začepljuje slivnike i žlijebove na kućama, korijenje breza uništava nogostupe, a lišće i cvjetovi breza začepljuju kanale i cijevi za odvod slivnih voda i kišnice, a problem je vrlo izražen u prigradskim naseljima Tenje i Višnjevac.

Zbog svih tih problema kao gradski vijećnik ispred platforme BIRAJ BOLJE Kristijan Šimičić je zamolio zamjenika gradonačelnika  Boris Piližotu, koji mijenja gradonačelnika Ivan Vrkića, da se još ove godine uklone sva stabla breza u Tenji i Višnjevcu te da se na njihova mjesta posade nove vrste stabala koje odabere većina mještana ovih naselja.

U sklopu aktualnog sata, zamjenik gradonačelnika Boris Piližota pozvao je pročelnika Sinišu Gregorana iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samouoravu za komentar. Pročelnik je objasnio kako su svjesni problema i da će se ove godine krenuti u uklanjanje stabala breza u prigradskim naseljima, što je zatim potvrdio i zamjenk gradonacelnika Boris Piližota.

"Ovo je pokazatelj da problemi koji muče građane preko vijećničkih inicijativa mogu uroditi plodom i pokrenuti Gradske službe na akciju", izjavio je Kristijan Šimičić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr
Foto: Nikola Čutuk/Pixell

  


Izdvojeno

Reci što misliš!