Vijesti / Osijek

Vozači oprez! Policija za vikend najavila pojačane kontrole

Vozači oprez! Policija za vikend najavila pojačane kontrole

U nadolazećem vikendu policijski će službenici provesti pojačane mjere u prometu.

Mjere će biti usmjerene na prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i njihovih posljedica. Prvenstveno će se obratiti pozornost na prekoračenje brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i drugim težim prometnim prekršajima (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje i dr.).

Jučer, 14. veljače, na području Policijske uprave osječko – baranjske policijski službenici u prometu su zaustavili dva vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Jedan je bio vozač osobnog automobila, drugi vozač bicikla.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveću prisutnost alkohola evidentirali su u 18,00 sati u Vučjaku Feričanačkom, kada su zaustavili 61-godišnju hrvatsku državljanku, koja je upravljala biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,43 grama po kilogramu.

U 08,19 sati u Selcima Đakovačkim policijski službenici zaustavili su osobni automobil marke „Mercedes Sprinter 313 CDI“, kojim je upravljao 22-godišnji hrvatski državljanin. Prethodno su uređajem za mjerenje brzine (laser) utvrdili da se vozilo kreće brzinom od 112 kilometara na sat, u naselju, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim pravilom ograničena na 50 kilometara na sat. Vozač je upravljao navedenim vozilom i prije stjecanja prava na upravljanje.

Danas, 15. veljače, u 10,05 sati, u Dunavskoj ulici u Osijeku policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 60-godišnji hrvatski državljanin. Zbog sumnje u tehničku neispravnost nad vozilom je obavljen izvanredni tehnički pregled u stanici za tehnički pregled. Utvrđeno je da je neispravan uređaj za upravljanje, više većih i manjih tehničkih neispravnosti te su privremeno oduzete registarske pločice.

SiB.hr
FOTO: Pixsell

 


Izdvojeno

Reci što misliš!