Vijesti / Regija

Novi radiološki uređaj podiže standard liječenja u našičkoj bolnici

Novi radiološki uređaj podiže standard liječenja u našičkoj bolnici

Sredinom studenoga prošle godine u Općoj županijskoj bolnici Našice pušten je u rad najmoderniji endoskopski stup, zajedno s novim kolonoskopom i gastroskopom. Jučer, 23. siječnja 2019. godine, svečano je označen početak rada mobilnog C-luk sustava za radiologiju, također tehnološki najmodernijeg. Uz ravnatelja Bolnice dr. Hrvoja Šimića i zaposlenike, svečanosti su nazočili zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović i gradonačelnik Našica Josip Miletić.

- Zdravstvena tehnologija stalno napreduje, pa Uprava našičke bolnice u skladu s potrebama i zahtjevima pojedinih službi donosi planove nabave za svaku godinu. Tako smo prošle godine, između ostalog, odlučili nabaviti mobilni radiološki uređaj koji se naziva C-luk, a služi u operacijskoj sali, integrira radiološku dijagnostiku i djelatnost kirurgije, odnosno internista za postavljanje pacemakera. Uređaj je u cijelosti nabavljen iz decentraliziranih sredstava Osječko-baranjske županije, a omogućit će kvalitetniju dijagnostiku i kvalitetniji terapijski postupak prilikom operacija te podići kvalitetu zdravstvenih usluga cijele bolnice - rekao je ravnatelj Šimić.

Dodao je kako je vrijednost C-luk sustava 1.335.000,00 kuna te da su iz ukupno predviđenih 3,5 milijuna kuna decentraliziranih sredstava, koje je Osječko-baranjska županija prošle godine osigurala za našičku bolnicu, nabavljeni novi digitalni mamograf, endoskopski stup za preglede u gastroenterologiji, danas predstavljeni C-luk sustav, a za mjesec dana svečano će se označiti završetak projekta provođenja centralnih plinova čime će Bolnica dostići još jedan zavidan standard te biti uz bok najboljim bolnicama. I ove godine nastavlja se proces zanavljanja opreme korištenjem decentraliziranih sredstava, a među prvim trebala bi biti nabava ultrazvuka za ginekologiju.    

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Opća bolnica Našice bitno podiže standard zdravstvene zaštite pacijenata s područja Osječko-baranjske, ali i okolnih županija. Kvaliteta usluga koju pacijent ovdje može dobiti zaista je dobra, a kako uvijek može biti još bolja, Županija prepoznaje potrebe te kroz decentralizirana sredstva omogućava nabavu sustava koji će bitno podići standard liječenja - istaknuo je zamjenik župana Goran Ivanović.

Gradonačelnik Miletić zahvalio je Ravnateljstvu Bolnice i ravnatelju Šimiću te županu Ivanu Anušiću i njegovim suradnicima što prepoznaju ovakve potrebe, a rezultat takvog rada se vidi u povećanju kvalitete usluga, broja pacijenata i kadrova, baš kao što se povećava i značaj bolnice u Našicama.

Djelatnost našičke bolnice je specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita, bolnička djelatnost i palijativna skrb, a trenutno zapošljava 440 djelatnika, od toga 352 zdravstvenih i 88 administrativno-tehničkih.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!