Vijesti / Regija

Svečano obilježen Dan Grada i najveći blagdan Našica

Svečano obilježen Dan Grada i najveći blagdan Našica

Program obilježavanja Dana Grada i blagdana sv. Antuna u Našicama je danas, 13. lipnja 2018. godine, počeo procesijom središtem grada i svetom misom u crkvi sv. Antuna Padovanskog. Potom su izaslanstva Grada i gostiju položili vijence, upalili svijeće i molili za sve poginule branitelje pred spomen obilježjem „Uskrsla Hrvatska“.

Središnji dio proslave bila je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Našica na kojoj su nazočili izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar uprave Lovro Kuščević, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, počasni građani Grada Našica general Mladen Markač i Vladimir Šeks te drugi uzvanici i gosti.

Nagrada Grada Našica za životno djelo posmrtno je dodijeljena Josipu Pavlusu, pa ju je predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Pintarić uručio Josipovoj djeci, a u ime svih nagrađenih najvišim javnim gradskim priznanjima zahvalila je Ninoslava Pavlus.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić na sjednici Gradskog vijeća podsjetio je da Našice imaju 789 godina dugu povijest i tradiciju, a naveo je konkretne pokazatelje o radu u proteklih godinu dana. Rekao je kako se bogatu kulturnu baštinu Grada Našica nastojalo očuvati i obnavljati značajne objekte, pa je u tijeku izrada projektno-tehničke dokumentacije vrijedne dva milijuna kuna za obnovu dvoraca, Gregerove vile, Trga Isidora Kršnjavoga, Trga dr. Franje Tuđmana, počela je i obnova krovišta malog dvorca, Grad pomaže obnovu crkve sv. Antuna Padovanskog…

Gradonačelnik posebno ističe brigu o najmlađima, odnosno produženje rada vrtića na cijelu godinu te uređenje objekata, osobito energetsku obnovu zgrade gradskog vrtića u vrijednosti tri milijuna kuna te osiguranje dodatnih 826.000 kuna za uređenje dijelova zgrade koji nisu predviđeni projektom energetske obnove. Osigurana su i sredstva za projektnu dokumentaciju za izgradnju dječjih jaslica, a – kako dodaje gradonačelnik Miletić – povećana je i naknada za novorođenu djecu na 2.500 kuna. Iz gradskog proračuna prvi puta će se ove godine nabaviti knjige za sve osnovnoškolce, a Grad sa Županijom sufinancira besplatnu prehranu učenika.

Nedavno je počela provedba programa „Zaželi“ u vrijednosti 7 milijuna kuna u komu je zaposleno 50 žena koje brinu o 200 starijih i nemoćnih osoba s područja Grada. Nastavljeni su i poslovi na izgradnji i rekonstrukciji cesta; rekonstrukcija ulica Vinogradske i bana Jelačića u vrijednosti 2 milijuna kuna, potpisan je ugovor za rekonstrukciju ulica u Martinu u vrijednosti 5 milijuna kuna, zatim Kralja Tomislava za 3 milijuna kuna, milijun kuna vrijedni su radovi u Franjevačkoj ulici, uredit će se prilaz Općoj bolnici Našice, 3,7 milijuna kuna osigurano je za energetsku obnovu zgrade gradske uprave i policije, proširuje se Industrijska zona… a naravno tu su i drugi projekti i uspjesi na području sporta, kulture, udruga i - ove godine najveći proračun u povijesti grada.

Župan Ivan Anušić čestitao je svim stanovnicima Našica njihov Dan te osobito blagdan sv. Antuna. Pohvalio je suradnju s gradonačelnikom i gradskom upravom, a naglasio kako su iskazani uspjesi upravo rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada svih gradskih struktura i građana. Ministar Kuščević je također pohvalio sustavan rad i suradnju na svim razinama te objavio podatak o provođenju Projekta Slavonija Baranja i Srijem.

- Od 18. listopada 2016. godine do 8. lipnja 2018. godine u Projektu Slavonija, Baranja i Srijem ugovoreni su projekti u vrijednosti 6.575.600.000 kuna, a od toga se 2.584.000.000 kuna odnosi na Osječko-baranjsku županiju. To je samo 30 posto onoga što planiramo ostvariti do kraja mandata jer je ciljana vrijednost 18,75 milijardi kuna – rekao je Kuščević

SiB.hr

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!