Vijesti / Regija

Dogovorena gradnja nove zgrade Srednje škole Donji Miholjac

Dogovorena gradnja nove zgrade Srednje škole Donji Miholjac

U Donjem Miholjcu gradit će se nova zgrada Srednje škole - temeljni je zaključak održanog sastanka župana Ivana Anušića, ravnatelja Srednje škole Donji Miholjac Nenada Perića i gradonačelnika Donjeg Miholjca Gorana Aladića s potpredsjednikom Vlade i ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Predragom Štromarom te ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak.

Oko 330 učenika i 55 zaposlenika trebali bi u roku od 2,5 godine napokon dobiti primjerene uvjete školovanja i rada.

Izgradnja nove školske zgrade nalazi se u Planu kapitalnih investicija Osječko-baranjske županije od 2004. godine, potom je izrađena projektna dokumentacija, ishođene građevinska i druge dozvole, a projekt je apliciran na fondove EU, 2014. godine čak je otvoreno gradilište, no nikada nisu osigurana financijska sredstva da bi gradnja zaista započela. Novca nije bilo ni za kvalitetnu sanaciju postojeće zgrade, a uvjeti školovanja učenika i rada zaposlenika škole postajali su sve gori, zapravo kritični.

Župan Ivan Anušić, u ime Županije kao osnivača Škole, od početka svog mandata intenzivirao je razgovore o mogućem modelu rješenja ovog problema, a na današnjem, sastanku u Zagrebu postignuta je suglasnost i dogovor o izgradnji nove školske zgrade te dinamici daljnjih aktivnosti. Gotov projekt za Srednju školu već postoji, a do kraja ove godine utvrdit će se financijski okvir investicije te u što skorijem roku krenuti u samu izgradnju.

SiB.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!