Vijesti / Regija

Sredinom studenog otvaranje obilaznice oko Miholjca, a nagodinu rekonstrukcija ceste Osijek-Donji Miholjac

Sredinom studenog otvaranje obilaznice oko Miholjca, a nagodinu rekonstrukcija ceste Osijek-Donji Miholjac

Iz Hrvatskih cesta stigla je najava rekonstrukcije države ceste D34 na relaciji Osijek - Donji Miholjac koja bi trebala početi iduće godine. Vijest je to koja će razveselit sve vozače koji često prometuju na toj dionici i muku muče s brojnim rupama i zakrpama kojih na toj cesti ne manjka.

Prigodom prošlotjednog radnog posjeta Belišću tu informaciju potvrdili su predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Jurica Krleža i direktor Sektora za održavanje i promet Josip Škorić odgovarajući na upit gradonačelnika Dinka Burića o planiranim radovima na cestovnom spajanju grada Belišća s koridorom 5C.

Kako piše Glas Slavonije, direktor Škorić priznao je da je taj cestovni pravac na području Osječko-baranjske županije u prilično lošem stanju i da mu je temeljita rekonstrukcija prijeko potrebna, kako bi se napravio kvalitetan spoj Belišća kao industrijskog grada s koridorom 5C.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Stoga je u fokusu svih budućih razmišljanja Hrvatskih cesta rekonstrukcija državne ceste D34 na području Osječko-baranjske županije od Podravske Moslavine do spoja na koridor 5C. Neke aktivnosti na tom planu već smo počeli prošle godine izgradnjom odnosno rekonstrukcijom obilaznice Valpova. U ovom trenutku završavamo obilaznicu Donjeg Miholjca koja će sredinom studenog biti puštena u promet i na taj način uvelike rasteretiti promet kroz središte Miholjca. Sada je u tijeku definiranje prometnog zadatka za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju državne ceste D34 od Osijeka do Belišća. Moram naglasiti da je u sklopu te dionice prema europskim fondovima nominiran projekt obilaznice Petrijevaca, koji je pred dobivanjem građevinske dozvole i puno je aktivnosti koje radimo zajedno s lokalnom i regionalnom samoupravom kao Hrvatske ceste na ovom području i vrlo smo zadovoljni tom suradnjom u definiranju i rješavanju prometnih problema i u suradnji u realizaciji tih projekata. Hrvatske ceste će stoga u sljedećem razdoblju i dalje značajno ulagati na ovom području, prije svega u državnu cestu D34, kako bismo je napravili primjerenom onom što danas zahtijeva definicija sigurnog prometa - rekao je Škorić.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!