Vijesti iz Donjeg Miholjca

Vijesti iz Donjeg Miholjca

Pekar iz Donjeg Miholjca nagrađuje s dvije tisuće kuna radnike koji mu se zadrže godinu dana

PXL 290115 9863960

Stručne radne nedostaje, a jedan je pekar iz Donjeg Miholjca uzeo stvari u svoje ruke.

   

Donji Miholjac i stvarno postao mjesto gdje se okreće novac

miholjac cips

Priča iz rubrike "Može se". Može se usprkos državi, iseljavanju, birokratskim klipovima i parazitskoj politici napraviti dobar posao i u Hrvatskoj. Može se hrvatskim proizvodom konkurirati u Njemačkoj, bilo čipsom, bilo građevinskim mješalicama, može se u Hrvatskoj postati najveći prerađivač voća i povrća na Balkanu, ili imati uspješnu farmu s 500 krava i junadi i skoro 3.000 svinja. I što je najzanimljivije sve se to može u Donjem Miholjcu, koji mnogo Hrvati ne bi lako našli ni na karti Hrvatske, a oni su našli načina da svojim biznisima osvoje i Hrvatsku i Europu. 

VIDEO
   

Dogovorena gradnja nove zgrade Srednje škole Donji Miholjac

DSC 0602 edit

U Donjem Miholjcu gradit će se nova zgrada Srednje škole - temeljni je zaključak održanog sastanka župana Ivana Anušića, ravnatelja Srednje škole Donji Miholjac Nenada Perića i gradonačelnika Donjeg Miholjca Gorana Aladića s potpredsjednikom Vlade i ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Predragom Štromarom te ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak.

   

Bećar Vida dočekan u svom Donjem Miholjcu

docek vide miholjac 1

Nakon jučerašnjeg fantastičnog dočeka u Zagrebu danas se reprezentativcima organiziraju zasebni dočeci u vlastitim gradovima. Tako je i Donji Miholjac priredio doček svom Vidi koji je u svoj grad stigao u kočiji uz pratnji tamburaša te se uputio do dvorca Mailath gdje mu je priređen svečani doček.

FOTO
   

Susjedi ušla u kuću, ukrala bankovnu karticu i podizala novce s bankomata

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 59-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo teška krađa i kazneno djelo računalna prijevara, izvjestila nas je PU osječko-baranjska.

   

Milenijska fotografija za podršku Vatrenima: Mali Miholjčani tijelima ispisali ''AJMO VIDA''

ajmo vida

Učenici i zaposlenici Osnovne škole "August Harambašić" Donji Miholjac u suradnji s gradom Donjim Miholjcem i uz djecu i tete Dječjeg vrtića "Pinokio" Donji Miholjac snimili su milenijsku fotografiju te video podrške Vatrenima i svome sugrađaninu Domagoju Vidi uoči današnje utakmice s Nigerijom na Svjetskom prvenstvu.

VIDEO
   

Učenike plaše štakori, miševi i plijesan: Stoljetna zgrada škole u Donjem Miholjcu napokon odlazi u povijest?

skola miholjac

'Vratila me 40 godina unatrag!' - priznao je ministar graditeljstva Predrag Štromar kada je vidio srednju školu u Donjem Miholjcu koja slovi za jednu od najgorih u Hrvatskoj. Učenike plaše štakori, miševi i plijesan - a nakon što je i RTL već upozoravao na sve opasnosti - ministar konačno obećava izgradnju nove školske zgrade. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Student iz Donjeg Miholjca osvojio 125 tisuća kuna u kvizu Šifra

Tvrtko Pleic u kvizu Sifra 2

U uzbudljivoj igri punoj preokreta mladi kvizoman otvorio je i pitanje za pola milijuna kuna te time postao treći natjecatelj kviza Šifra koji je stigao do polumilijunskoga pitanja.

   

Ministar znanosti obišao ruševnu školu u Donjem Miholjcu, zatečen pitanjem o financiranju obnove

skola miholjac

Nakon što je RTL objavio reportažu o ruševnoj Srednjoj školi u Donjem Miholjcu - obišao ju je ministar znanosti s lokalnim HDZ-ovim političarima. No, začudo ostali su zatečeni pitanjem o financiranju obnove. Zašto su u jeku kampanje za lokalne izbore izišli na teren bez rješenja - nije jasno! Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Učenicima srednje škole u Donjem Miholjcu žohari prave društvo dok žbuka otpada sa zidova

miholjac skola

Uče među žoharima, miševima i pljesnivim zidovima, a ipak srednjoškolci iz Donjeg Miholjca osvajaju državna natjecanja. Njihova gotovo sto godina stara škola, predviđena je za rušenje. Žbuka otpada, nemaju kantinu ni sportsku dvoranu.

VIDEO
   

Donji Miholjac: Pregazio ga vlasititi traktor

traktor

Nesretan i bizaran slučaj dogodio se jučer u prijepodnevnim satima na parkirališnom prostoru u Vukovarskoj ulici u Donjem Miholjcu.

   

Policija kod Donjeg Miholjca privela četiri klauna

Osječko-baranjska policija izvjestila je kako je u petak navečer u Beničancima kod Donjeg Miholjca  uhitila četvrto mlađih osoba (tri starija maloljetnjika i 23-godišnjak) koji su prerušeni u klaunove ispuštala neartikulirane zvukove po mjestu te tako plašili mještane i djecu.

   

Otvorena socijalna trgovina i u Donjem Miholjcu

socijalna trgovina dm

Nakon što su ove godine otvorili Socijalne samoposluge u Belom Manastiru i Popovcu, Udruga "Prijatelji svetog Martina" iz Belog Manastira, otvorila je jučer i socijalnu trgovinu u Donjem Miholjcu.

   

Sredinom studenog otvaranje obilaznice oko Miholjca, a nagodinu rekonstrukcija ceste Osijek-Donji Miholjac

podravska

Iz Hrvatskih cesta stigla je najava rekonstrukcije države ceste D34 na relaciji Osijek - Donji Miholjac koja bi trebala početi iduće godine. Vijest je to koja će razveselit sve vozače koji često prometuju na toj dionici i muku muče s brojnim rupama i zakrpama kojih na toj cesti ne manjka.

   

Stranica 1 od 3

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja