Vijesti / Regija

Novi, nevjerovatni detalji o đakovačkoj 'prijevari stoljeća'

Novi, nevjerovatni detalji o đakovačkoj 'prijevari stoljeća'

Vijest iz Đakova o prijevari u kojoj je Slavko Troha, pročelnik za financije Grada Đakova, uplatio 50 tisuća eura gradskog novca na račun nekog "John Smitha" iz Velike Brotanije samo na osnovu maila, glavna je tema većine hrvatskih medija.

Tako portal Telegram.hr i njihov novinar Drago Hedl saznaju kako je pročelnik Troha i dalje na svom radnom mjestu i za to prima plaću! Potvrdio im je to osobno đakovački gradonačelnik Marin Mandarić. On kaže kako je protiv Trohe pokrenut stegovni postupak, no dok se ne postupak okonča, protiv njega neće biti poduzete nikakve sankcije.

Cijeli slučaj dogodio se prije više od dva mjeseca, točnije 9. srpnja i do neki dan, dok novinari nisu otkrili, javnost, ali i đakovački gradski vijećnici o tome ništa nisu znali. Gradonačelnik ističe kako je to skrivano od javnosti zbog kriminalističke obrade, ali ostaje pitanje zašto je skrivano od gradskih vijećnika iako su u međuvremenu održane dvije sjednice gradskog vijeća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako piše Telegram, Slavko Troha diplomirani je ekonomist s 30 godišnjim iskustvom u financijskim poslovim, u Gradskoj upravi radi već jako dugo, i zaista je neobično da je čovjek s takvim iskustvom mogao postupiti tako nepromišljeno  samo na osnovu e-maila, bez ikakvog ugovora, fakture i slično, na inozemni račun prebacio toliki iznos.

VIDEO >>> Đakovački gradonačelnik o internetskoj prijevari: ''Ne znam kako je to moguće, ali dogodilo se''

I gradonačelnik Marin Mandarić, financijski je stručnjak. Prije nego što je u lipnju prošle godine, na listi HDZ-a, na lokalnim izborima izabran za gradonačelnika, radio je u Zagrebačkoj banci kao osobni bankar.

U ovoj neobičnoj i nevjerovatnoj priči još je puno neodgovorenih pitanja, ali najviše nas čudi kako je moguće da je osoba koje se sada spominje kao najveći krivac, pročelnik za financije, još uvijek na svom radnom mjestu?

SiB.hr/Telegram


Izdvojeno

Reci što misliš!