Vijesti iz Đakova

Vijesti iz Đakova

Zbog nepravde na leđima nosio lijes od Đakova do Osijeka

pravda

Đakovčanin Miro Skender krenuo je pješice iz Đakova do Osijeka s lijesom na leđima. Želi upozoriti na korupciju u hrvatskom pravosuđu. Danas je lijes odnio i pred osječki DORH i Županijski sud, izvjestio je Radio Osijek.

   

Đakovu tri milijuna bespovratnih kuna za reciklažno dvorište na Vitici

mandaric coric ugovor vitika 768x520

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i gradonačelnik Marin Mandarić potpisali su u Maloj gradskoj vijećnici Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, za projekte koji se financiraju iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020., za izgradnju reciklažnog dvorišta Vitika, vrijedan više od tri milijuna kuna.

   

Đakovo: Autobus pun vojnika sudario se s kamionom pa udario u kuću

PXL 240119 23340008

Nesvakidašnja prometna nesreća dogodila se jučer ujutro u Đakovu. Kamion pun vojske nakon sudara s posipačem skliznuo je s ceste i udario u kuću.

VIDEO
   

Slavonka osvojila 250 tisuća eura u njemačkom Milijunašu

michaela barisic

Michaela Barišić, hrvatska gastarbajterica u Njemačkoj, osvojila je svojim znanjem velikih 250 tisuća eura u njemačkom izdanju Milijunaša.

   

Doveo konja sinu: Ravnatelj Ergele Đakovo zbog kojeg je stradao lipicanac dao ostavku

mirko damjanovic d39a31fb4533607cd2f077891879d4b5 view article

Maloljetni sin direktora Državne ergele, jahao je lipicanca kojeg mu je otac iz ergele doveo doma, no u jednom trenutku pao je s konja. Konj se dao u bijeg i istrčao na dvotračnu prugu Vinkovci - Zagreb te podletio pod vlak, koji ga je na mjestu usmrtio.

   

Đakovačko reciklažno dvorište napreduje po planu

djakovo1

Dubravko Ponoš, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost susreo se danas sa gradonačelnikom Grada Đakova Marinom Mandarićem i njegovim suradnicima te su zajedno obišli radove na izgradnji novog reciklažnog dvorišta u Gajevoj ulici, a potom i odlagalište otpada Vitka do kojeg je ovih dana asfaltirana moderna dvosmjerna cesta širine pet metara s vodovodnom i hidrantskom mrežom, odvodnjom i rasvjetom.

   

Išao mijenjati plinsku bocu pa mu eksplodirala

PXL 140316 12733074

U poslijepodnevnim satima 5. studenog u obiteljskoj kući u Kondriću pored Đakova, u namjeri da promjeni plinsku bocu, 30-godišnjak je odvrnuo plastični čep na boci, a da se prethodno nije uvjerio da je ventil na boci zatvoren. Došlo je do curenja plina. Nekoliko minuta nakon što je 30-godišnjak s obitelji izašao iz kuće, boca je eksplodirala. Pukla su stakla na kući, ali nije izbio požar. Očevidom ćemo utvrditi pojedinosti događaja, stoji u izvješću PU osječko-baranjske.

   

Hrvatska vojska na poligonu 'Gašinci' kod Đakova pokazala svoju vatrenu moć

PXL 131018 22319610

Na vojnom poligonu „Gašinci“ kod Đakova u subotu, 13. listopada 2018., održana je demonstracija vježbovnih aktivnosti u sklopu združene intergranske sveobuhvatne vježbe Hrvatske vojske Velebit 18 - združena snaga.

FOTO i VIDEO
   

Novi, nevjerovatni detalji o đakovačkoj 'prijevari stoljeća'

djakovacki gradonacelnik

Vijest iz Đakova o prijevari u kojoj je Slavko Troha, pročelnik za financije Grada Đakova, uplatio 50 tisuća eura gradskog novca na račun nekog "John Smitha" iz Velike Brotanije samo na osnovu maila, glavna je tema većine hrvatskih medija.

   

Đakovački gradonačelnik o internetskoj prijevari: ''Ne znam kako je to moguće, ali dogodilo se''

djakovo prevara

Nevjerojatna interenetska prevara potresa Đakovo. Pročelnik  za financije Grada Đakova na osnovu samo jednog lažnog maila isplatio je čak 50 tisuća eura prevarantu. Gradonačelnik s čije je lažne adrese mail poslan, danas za RTL tvrdi kako mu ni samom nije jasno kako se sve odigralo. Ista poruka poslana je i Vrhovnom sudu, no oni su prevaru osjetili i mail proslijedili policiji.

VIDEO
   

John Smith: ''Please pay 50.000 euros.'' Đakovački službenik nasjeo na internet prevaru

Unatoč brojnim upozorenjima građanima kako Internetom često kruže mailovi takvog i sličnog sadržaja, jedan đakovački službenik u gradskoj upravi, prema pisanju 24 sata, nasjeo je i s računa grada prebacio 50 tisuća eura na račun izvjesnog Johna Smitha.

   

Đakovčani uživali u pogledu na meteore i planete

ad orion perzeidi 2018 1 1

Protekle noći sa 12. na 13. kolovoza 2018.g. Astronomsko društvo "Orion" iz Đakova organiziralo je javno promatranje Perzeida - "zvijezda padalica", u Dalmaciji poznatijih pod nazivom Suze Sv.Lovre, a uz Perzeide, teleskopom Društva promatrali su se i planete Venera, Jupiter, Saturn i Mars.

   

Đakovčani intervencijom spasili mladu rodu ispalu iz gnijezda

roda5

Nakon što je u dvorištu svog ugostiteljskog objekta Beer Garden u najužem centru Đakova prošle subote našao mladu rodu koja je ispala iz gnijezda smještenog na desetak metara visokom dimnjaku, Igor Franjić alarmirao je nadležne službe.

   

Uz Osijek i Slavonski Brod po prvi puta i Đakovo direktno povezano s Ljubljanom i Münchenom

Uz Osijek i Slavonski Brod po prvi puta i Đakovo direktno povezano s Ljubljanom i Münchenom

FlixBus, europski lider u prijevozu putnika s početkom još jedne uspješne sezone širi mrežu međunarodnih autobusnih linija iz Hrvatske.

   

Stranica 1 od 22

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja