Vijesti / Regija

Belišće slavi 132. rođendan

Belišće slavi 132. rođendan

Belišće u sljedeća dva tjedna priprema brojne kulturne, sportske i turističke manifestacije. Razlog je obilježavanje Dana grada, prvoga svibnja, odnosno 132. rođendan Belišća. Na samom početku obilježavanja, vrijedni građani odlučili su prvo urediti svoj grad i okolicu.

Belišćani su proslavu započeli u petak i to obnovom drvenih skulptura iz 80ih godina prošloga stoljeća, a koja je nastavljena u subotu. Zaboravljene skulpture koje simboliziraju industrijsku baštinu Belišća tako će, zahvaljujući radu Udruge ZUM, konačno ugledati svjetlo dana.

"Radi se o jednostavnoj obnovi, zapravo djelomičnoj obnovi skulptura jer ne možemo u kompletu to obaviti, ali i ovo što sad napravimo bit će prva liga za grad. To je početak nečeg novog jer to je ipak naša baština i moramo ju čuvati" - kazao je slikar i kipar Zdenko Krulić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Svjedočimo nečemu što će zasigurno u narednim godinama biti jedna posebna i dodatna vrijednost u kulturnom životu, a i dio turističke ponude Belišća" - istaknuo je gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

Osim turističke i kulturne ponude, ovih dana neće izostati niti sportska događanja. Na Staroj Dravi već je održan nezaobilazan kup u ribolovu, povodom Dana grada.

"To je naš tradicionalni kup koji se na našu sreću već 20-i puta održava. Normalno, priredili smo i onu logistiku posla, jedan čobanac poslije natjecanja" - kazao je predsjednik Udruge športskih ribolovaca Belišće Željko Čorba.

I u Etno selu Bocanjevci također se marljivo radilo. Umjetnici iz udruge "Bel-art" oslikavali su zid etno kuće u ovom mjestu.

"On će nam dati jednu lijepu izvornu priču, kulturnu priču, sve ono iz naroda, življenja u ovome selu i tradiciji običaja. Znači, turisti koji nam dođu bit će sigurno pozitivno iznenađeni kada budu vidjeli kako to izgleda kroz povijest jedna priča oslikanoga Etno sela Bocanjevci" - kazala je voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Belišća Janja Čeliković.

Program Dana grada Belišća nastavlja se sve do 8. svibnja. Ove godine, ujedno se obilježava i 50 godina Župe sv. Josipa Radnika. 30. travnja, prije svečane sjednice Gradskog vijeća, Belišće će dobiti i novu ulicu, a posvećena je prvom hrvatskom predsjedniku.

Kompletan program pogledajte OVDJE.

Izvor: Republika.eu

 


Izdvojeno

Reci što misliš!