Vijesti / Regija

Organizacije koje brinu traže mišljenje građana o potrebama djece u Belišću

Organizacije koje brinu traže mišljenje građana o potrebama djece u Belišću

Građani Belišća tijekom sljedećeg tjedna, od 25. do 29. siječnja, imat će priliku i sami sudjelovati u izradi gradske strategije za djecu. Naime, u okviru projekta „Organizacije koje brinu“ pod sloganom „Što ti želiš promijeniti?“ organizirat će se prikupljanje prijedloga građana za poboljšanje kvalitete života djece, a potom će se rezultati obraditi te predstaviti gradskoj upravi i stručnjacima koji se bave djecom.

Prijedlozi će se prikupljati putem elektroničkog upitnika koji će biti dostupan na Facebook stranici Centra mladih Belišće ili ubacivanjem listića u kutije na različitim lokacijama u gradu. Nakon što gradska uprava i stručnjaci razmotre te prijedloge, provest će se proces informiranja i dogovora s djecom, roditeljima i građanima o tome koje prijedloge će sadržavati lokalna strategija za poštivanje prava djece.

Projekt „Organizacije koje brinu“ provodi se s ciljem osnaživanja organizacija civilnog društva u praćenju i zagovaranju dobre vladavine, odnosno provedbe politika prema djeci i mladima. Projekt provodi Udruga roditelja Korak po korak u partnerstvu s Gradom Svetim Ivanom Zelinom, Udrugom mladih Zeline, Centrom mladih Belišće, udrugom Proanima.kreativka iz Vukovara i udrugom PRONI iz Osijeka, a na projektu surađuju i Grad Belišće, Grad Vukovar te Udruga gradova kao pridruženi partneri.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Osluškivanje stvarnih želja i potreba građana nužan je i logičan nastavak dosadašnjih aktivnosti u okviru projekta. One su obuhvatile i istraživanje o mogućnostima koje zajednica Belišća pruža u zaštiti i poštivanju prava djece. Mladi, roditelji i građani u tom istraživanju su poručili da žele sudjelovati u izradi politike koja se odnosi na život najmlađih sugrađana. Ovo je njihova prilika da sudjeluju! Sad želimo prikupiti što više prijedloga, želja, sugestija i komentara koji će nam pokazati što građanima u Belišću zaista treba i što prepoznaju kao primarnu potrebu za što sigurnije, kvalitetnije i ljepše odrastanje svoje djece. Zahvaljujući uspješnoj dosadašnjoj suradnji s našim lokalnim partnerima, vjerujemo i da ćemo velik dio tih prijedloga uspjeti uvrstiti u lokalnu strategiju i u konačnici ih i provesti“, istaknula je Dijana Galošević, koordinatorica projekta za grad Belišće iz Centra mladih Belišće.

Prikupljanje prijedloga u Belišću održat će se od ponedjeljka 25. do petka 29. siječnja putem sljedećih kanala:

• na Facebook stranici Centra mladih Belišće
https://hr-hr.facebook.com/centarmladih.belisce.3

• ubacivanjem listića s prijedlozima u neku od kutija na sljedećim lokacijama:

1. Dječji vrtić Maslačak, Radnička 4, Belišće
2. Osnovna škola I. Kukuljevića, Kralja Tomislava 196, Belišće
3. Osnovna škola I. Kukuljevića, PŠ Veliškovci, Kralja Tomislava 76, Veliškovci
4. Srednja škola Valpovo, Dr. Franje Tuđmana 2, Valpovo
5. Centar za socijalnu skrb, Matije Gupca 11, Valpovo
6. Gradska uprava Belišće, Kralja Tomislava 206, Belišće
7. Dom zdravlja Belišće, Vij. S. H. Gutmanna 28, Belišće
8. Udruga Centar mladih Belišće, Vij. S. H. Gutmanna 12, Belišće
9. Župa ''Svetog Josipa Radnika'', Kardinala Stepinca 4, Belišće
10. Udruga romkinja Kašmir Belišće, K. Tomislava 175, Belišće

Projekt „Organizacije koje brinu“ provodi se u okviru programa IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj“. Financira ga Europska unija, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Vrijednost projekta iznosi 240.000,00 eura.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!