Vijesti / Regija

Borisu Mikšiću nagrada grada Belog Manastira za izuzetan doprinos gospodarstvu

Borisu Mikšiću nagrada grada Belog Manastira za izuzetan doprinos gospodarstvu

Zlatnu plaketu “Sveti Martin” Grada Belog Manastira dobio je Boris Mikšić, vlasnik EcoCorteca, proizvođača ekoloških antikorozivnih folija.



Plaketu je g. Mikšiću uručio gradonačelnik  Belog Manastira, Tomislav Rob zbog iznimnog gospodarskog doprinosa kako gradu tako i cijeloj regiji. 

“U Belom Manastiru u proteklih nekoliko mjeseci realizirani su infrastrukturni projekti vrijedni više od nekoliko milijuna kuna. Novi investicijski zamah vraća optimizam među građane i poduzetnike. Dio investicija osiguran je kroz  intervencijski plan, a dio kroz vlastiti  proračun te kroz podršku županije, ministarstava i raznih fondova.  Jako samo sretni što su se ovakvi projekti kao što je EcoCortec realizirali i ponosni smo na uspješnu suradnju Belog Manastira i poduzetnika kao što je g. Mikšić”, istaknuo je gradonačelnik Rob i dodao: “cilj nam je dovesti Beli Manastir do mjesta kojeg on zaslužuje a to je jedna moderan , urbani grad u Osječko- Baranjskoj županiji ali i u cijeloj Hrvatskoj”.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Boris Mikšić pokrenuo je projekt EcoCortec prije 12 godina a prije mjesec dana otvorio je i novu tvornicu lociranu blizu već postojećeg objekta. EcoCortec koji je dio Cortec europske grupacije danas zapošljava 40 ljudi i jedan je od najuspješnijih europskih proizvođača ekoloških materijala za pakiranje koji štite od korozije. Prilikom primitka nagrade g.Mikšić obratio se okupljenima i zahvalio na plaketi: “EcoCortec® je na neki način simbol budućnosti Hrvatske kakvu priželjujem a to je sinergija mladih stručnjaka i novih tehnologija. Cilj je bio brendirati hrvatski proizvod koji uspješno konkurira na svjetskom tržištu i u tome smo uspjeli. Moram naglasiti da smo imali veliku potporu grada Belog Manastira i da smo pravi primjer uspješne suradnje lokalnih vlasti i poduzetnika. Mi svakako ne mislimo stati, plan nam je otvaranje još tvornica u Hrvatskoj iz koje ćemo izvoziti u sve zemlje svijeta“, naglasio je g. Mikšić. 

Boris Mikšić je naime uz sufinanciranje Privredne banke Zagreb investirao u još jednu tvornicu i to zbog odlične potražnje za njegovim proizvodima. Projekt je također sufinanciralo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u sklopu programa europskih fondova. Ovo proširenje osim što je znatno povećalo kapacitet proizvodnje omogućilo je još promptniju dostavu u zemlje Europe, Aziju i SAD. Naime većina EcoCortecovog asortimana ide u izvoz.Dobitnik certifikata izvrsnosti, EcoCortec®, konkretan je primjer hrvatskog proizvoda koji se pozicionirao na svjetskom tržištu. Svojim patentiranim proizvodima snabdijeva najveće automobilske proizvođače: Mercedes, Volvo, Renault, Ford, Toyotu i druge  važne sustave kao što su Bosch, IBM, General Electric, Caterpillar, Rolls Royce grupa, Ruske željeznice, Končar, MORH, ExxonMobil, Airbus i druge. EcoCortec® je sudionik brojnih projekata EU fondova. Trenutno je partner u europskom projektu BIOCOMPACK, vrijednom 1,95 milijuna eura. Ovaj inovativni projekt podupire program „Interreg CENTRAL EUROPE“ a financiran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj. Cortec® grupacija je također Gradu Vukovaru donirala  300 000 kn vrijednu tehnologiju za sanaciju Vukovarskog vodotornja.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!