Vijesti / Regija

Grad Beli Manastir u kampanji udomljavanja pasa

Grad Beli Manastir u kampanji udomljavanja pasa

Grad Beli Manastir u siječnju se pridružio kampanji Udruge gradova i Udruge Prijatelji životinja. Podijelit će 2 tisuće letaka s informacijama o zakonskim obvezama vlasnika pasa, uvjetima držanja kućnih ljubimaca te potrebi udomljavanja, a ne kupnje.

Na taj način Beli Manastir, poput Zagreba, Osijeka ili Čakovca, lokalnim informiranjem i razvijanjem svijesti građana o potrebi udomljavanja pridonosi primjeni novog Zakona o zaštiti životinja.

"Podjela letaka koje će građani dobiti damo je prva mjera koju pripremamo kako bi se smanjio broj napuštenih životinja i kako bi građani shvatili kako se udomljavanjem iz skloništa pomaže životinjama i lokalnoj zajednici. Psi iz skloništa su cijepljeni, čipirani i kastrirani te imaju svoje putovnice, što znači da su budući vlasnici oslobođeni svih troškova. Naime, samo onoliko koliko brinemo o onima od kojih ne možemo dobiti ništa pokazujemo kakvo smo društvo", rekao je o kampanji udomljavanja pasa gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


U nacionalnoj kampanji koja promiče udomljavanje sudjeluju braća Luka i Filip Vidović, a snimljen je i video s kujicom Lolom koju je iz sklonipta udomio Filip Vidović.

"Moja kujica Lola, također sudionica kampanje, udomljena je iz sklonipta i to smatram najboljom odlukom koju sam donio. Životinje nisu predmeti nego svjesna bića i članovi obitelji. Ne kupujte pse ni bilo koje druge životinje nego udomite napuštenoga psa ili mačku i učinite dobro djelo", rekao je o svom sudjelovanju u kampanji Filip Vidović.

Lokalno su se akciji pridružili i u Baranjskoj razvojnoj agenciji Belog Manastira putem njihovih mrežnih stranica, a Gradska knjižnica Beli Manastir jedina je gradska knjižnica u koju građani mogu doći s kućnim ljubimcima.

Izvor: Radio Osijek

 


Izdvojeno

Reci što misliš!