Vijesti iz Belog Manastira

Vijesti iz Belog Manastira

U Belom Manastiru održani Regionalni dani EU fondova

PXL 131218 22999130

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“.

   

Borisu Mikšiću nagrada grada Belog Manastira za izuzetan doprinos gospodarstvu

miksic

Zlatnu plaketu “Sveti Martin” Grada Belog Manastira dobio je Boris Mikšić, vlasnik EcoCorteca, proizvođača ekoloških antikorozivnih folija.

   

Ružičasti listopad - nacionalna kampanja Udruge ‘Sve za nju’ u Belom Manastiru

ruzicasti

Ružičasti listopad je nacionalna javnozdravstvena kampanja namijenjena ženama koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke. Statistike govore da se upravo u ranijoj dobi pokazuje sve veći broj novootkrivenih oboljelih žena.

   

Vlada u Belom Manastiru: Za razvoj Slavonije i Baranje ugovoreno osam milijardi kuna europskog novca

PXL 210918 22044720

Vladu ne brinu previše oporbene kritike. Jučer su pošesti put preselili na istok Hrvatske. U Belom Manastiru sastao se Savjet za Slavoniju, Baranju i  Srijem kojim predsjeda premijer.

VIDEO
   

Beli Manastir dodjeljuje potpore malim poduzetnicima

Beli Manastir dodjeljuje potpore malim poduzetnicima

Grad Beli Manastir raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja malog poduzetništva na području Grada u 2018. godini.

   

Pametne klupe postavljenje i u Belom Manastiru

38676764 2186433741428706 4726519407969304576 n

Beli Manastir se pridružio gradovima s “pametnim klupama” kojih je do sada u Hrvatskoj i svijetu postavljeno oko četiri stotine.

   

Baranjac četiri puta u šest dana završio u policiji na triježnjenju jer je pijan vozio bicikl

Baranjac četiri puta u šest dana završio u policiji na triježnjenju jer je pijan vozio bicikl

U jutarnjim satima nedjelje 10. lipnja policijski su službenici u Belom Manastiru zaustavili 38-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,70 grama po kilogramu (promila).

   

Maloljetnici oteli vršnjaka, istukli ga i opljačkali pa ga zalili motornim uljem!

U večernjim satima 1. lipnja (petak) u Belom Manastiru maloljetnik i dijete zaustavili su drugog maloljetnika te ga uz prijetnje tjelesnim napadom odveli u napuštenu kuću u Belom Manastiru, gdje su ga zadržali protiv njegove volje i zadali mu više udaraca po tijelu te mu ukrali mobitel.

   

Mali baranjac Dorian čeka tatin bubreg i treba vašu pomoć

pixell marko prpic

Dorian Dvornić, dvogodišnjak iz Belog Manastira, godinu dana bori se za vlastiti život dok čeka transplantaciju bubrega i nastavak svog tek započetog života. Na tom put, Dorian i njegovi roditelji trebaju i vašu pomoć.

   

S -23°C Beli Manastir jutros je bio najhladniji grad u cijeloj zemlji!

27575391 230425470833676 2536490333626171392 n

Debeli minusi izmjereni su jutros diljem lijepe naše.  Najhladnije je bilo u Belom Manastiru gdje je izmjereno čak 23 stupnja ispod ništice! Osijek se na klimatološki prvi dan proljeća probudio na  -17 °C.

   

Beli Manastir traži rješenje za maloljetne provalnike

Posljednjih tjedana u Belom Manastiru su zaredale brojne provale u trgovine, ugostiteljske objekte, škole, dječji vrtić.

   

Grad Beli Manastir u kampanji udomljavanja pasa

bm udomljavanje

Grad Beli Manastir u siječnju se pridružio kampanji Udruge gradova i Udruge Prijatelji životinja. Podijelit će 2 tisuće letaka s informacijama o zakonskim obvezama vlasnika pasa, uvjetima držanja kućnih ljubimaca te potrebi udomljavanja, a ne kupnje.

   

Dvogodišnjem Baranjcu Dorianu zatajila oba bubrega, obitelji treba vašu pomoć

dorian

Kada se prije nešto manje od dvije godine rodio Dorian, sreći u obitelji Dvornić nije bilo kraja. Tri godine starija Lana i tek rođeni sin bili su glavna briga i najveća radost Renati (34) i Momiru (30). Kao i svi roditelji, pružali su im i više od mogućnosti. Iako su bili samo na Momirovoj plaći, živjeli su u granicama normale. Sve do nekoliko dana prije prošlogodišnjeg Uskrsa, kada je Dorian, preko noći, počeo krvariti na usta.

   

Umjesto domjenka Beli Manastir kupuje hranu socijalno najugroženijim sugrađanima

Beli Manastir je prekinuo tradiciju božićnog domjenka. Novac koji bi potrošili na njegovu organizaciju ove će godine usmjeriti sugrađanima u potrebi i kupovinu hrane.

   

Stranica 1 od 12

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja