Vijesti iz Baranje

Vijesti iz Baranje

Baranja se predstavlja Istrijanima

baranje

Baranja kao turistička destinacija, predstaviti će se narednog vikenda u Puli, s početkom u 11 sati na prostoru tržnice. Ideja je u vrijeme prije početka turističke sezone, turističkim djelatnicima i građanima Pule, ponuditi Baranju kao zanimljivu destinaciju za posjetiti u rano proljeće. Ova hrvatska regija, nedovoljno je poznata, a karakterizira ju bogata eno-gastronomska tradicija uz bogatu tradiciju i prirodno bogatstvo.

   

Užas u Kneževim Vinogradima: Stavio štence u vreću, izmlatio ih pa bacio u kontejner

stenci ffe0575eaad3f7cb2bb9fc363342c1f3 view article new

U zakonu o zaštiti životinja piše da je vlasnik odgvoran i mora se pobrinuti za potomstvo svojih pasa, ako se već nije odlučio za njihovu kastraciju. No zakon mnogi ne poštuju, a to dokazuju i uznemirujuće fotografije objavljene na Facebook stranici Veterinarske stanice Beli Manastir.

   

Impozantni prizori: Krda jelena pretrčavaju ceste u Baranji

jeleni baranja

Vozeći se kroz Baranju proteklih dana, brojni su mogli vidjeti krajnje neuobičajen prizor krda jelena koja pretrčavaju ceste. Prizori su to koje smo mogli vidjeti samo na nekom od stranih dokumentarnih programa, a nažalost, u posljednje vrijeme sve se češće viđaju i u našim krajevima.

   

Bijela idila u Kopačkom ritu

kopacki rit snijeg 1

Kopački rit, jedinstveno močvarno područje u ovom dijelu Europe, u svako doba godine iznenađuje novim izgledom i jedinstvenim ljepotama! Posebno je lijep ovih dana, prekriven snijegom.

FOTO
   

Policija iznijela detalje sinoćnje prometne u Bilju u kojoj je život izgubila maloljetna djevojka

Policija iznijela detalje sinoćnje prometne u Bilju u kojoj je život izgubila maloljetna djevojka

Kako smo vas sinoć izvjestili, u teškoj prometnoj nesreći u Bilju jučer je smrtno stradala jedna putnica. S detaljnijim izvješćem danas se oglasila i policija:

   

S dočeka Nove u Čepinu ukradenim autom odvezao se do Baranje

S dočeka Nove u Čepinu ukradenim autom odvezao se do Baranje

Jedan dvadesetogodišnjak u novogodišnjoj noći odlučio je bit sam svoj 'taksist'.

   

Radnicima baranjske tvrtke isplaćena božićnica od tisuću eura

bozicnica tisucu eura 660x330

Vlasnik EcoCorteca, Boris Mikšić, nije mogao doći na proslavu pa je radnicima uputio pismo.

   

Sjećanje na dan kada je 1991. prvi put oslobođen dio okupiranog područja Baranje

PXL 181218 23041715

Polaganjem vijenaca kod križa na Biljskoj cesti danas, 18. prosinca 2018. godine, počelo je obilježavanje 27. godišnjice vojno-policijske akcije „Kopački rit“.

   

Delicije crne svinje utječu na raspoloženje: Jačanje 'Eko' proizvodnje u Hrvatskoj

kobasice

Euro prijestolnica eko hrane je Austrija no i Hrvatska sve više jača na tom području. Posebno su popularni suhomesnati proizvodi od slavonske crne svinje.

VIDEO
   

Vina Belje imaju najbolju turističku ponudu u Slavoniji i Podunavlju

Vinska cesta Vina Belje

Prošlog tjedna u zagrebačkom hotelu Esplanada održana je svečana dodjela nagrada Bijeli grozd za najbolje vinarije s turističkog aspekta.

   

Dvorac Tikveš uskoro kreće u obnovu

Dvorac Tikveš uskoro kreće u obnovu

Sredstvima iz europskih fondova, za tri godine, do 2021., dvorac Tikveš trebao bi postati prezentacijsko-edukacijski centar dograđen iznutra i potpuno potpuno obnovljen izvana. Obnovljena bi trebala biti i kasnije izgrađena Ladanjska vila.

   

Baranjski učitelji s poljskim partnerima o ranom napuštanju školovanja

popovac

U nedjelju 11. studenoga 2018. godine djelatnici Osnovne škole Popovac krenuli su iz Baranje prema Poljskoj s ciljem sudjelovanja u Erasmus+ projektu The future begins today. Projekt je financiran sredstvima Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a traje dvije godine. Devetosatni put kombijem preko Mađarske, Slovačke i Češke doveo ih je do Sieradza, gradića s oko 40000 stanovnika u središnjoj Poljskoj.

   

Kozarac: Ušli u otključane kuće i ukrali nakit

Kozarac: Ušli u otključane kuće i ukrali nakit

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija sumnja  da su 24-godišnja hrvatska državljanka, 36-godišnji hrvatski državljanin, dijete i maloljetnik počinili kazneno djelo krađa.

   

Kod jezera Puškaš pronađeno čak 15 ručnih bombi

Jučer, 10. rujna u poslijepodnevnim građanin je kod jezera Puškaš (Topoljski dunavac) pronašao ručnu bombu i pozvao policiju. Pregledom mjesta pronalaska policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu pronašao je još čak 15 bombi.

   

Stranica 1 od 27

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja