Vijesti

OVRHA ZBOG NEPLAĆENOG PARKINGA

Zbog 3 kune neplaćenog parkinga u Osijeku možete ostati bez automobila!

Zbog 3 kune neplaćenog parkinga u Osijeku možete ostati bez automobila!
Filip Kos/PIXSELL

Građani se žale na postupanje koncesionara - ukoliko zaboravite platiti dnevnu kartu kao kaznu za neplaćanje parkinga, troškovi se povećavaju na skoro 600 kuna, a nakon toga slijedi prijedlog ovrhe za sve račune i automobil

Ono što je proteklih tjedana iznenadilo mnoge građane jest da su im na kućne adrese pristigli prijedlozi za ovrhe zbog neplaćenoga parkinga u iznosu od 3 ili 4 kune (maksimalna cijena jednoga sata parkinga u Osijeku, op.a.). 

Jedan je čitatelj poslao sljedeće pojašnjenje i poruku ostalim sugrađanima: 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"3 kn sat vremena parkinga plaća se koncesionaru Elektromodul, 46 kn je dnevna karta ako niste poslali tu banalnu SMS poruku. 576 kn uzimaju vam ako ne platite tu dnevnu parkirnu kartu. Još 506 kn troškova ovrhe ako ne platite ovih 576 kn, uz naravno prijedlog ovrhe na osobni automobil, sve zbog 3 kune.

Zamislite da ujutro trebate ubaciti 3 kune u automat za kavu i vi zabunom uzmete kavu i ne ubacite 3 kune. I netko dođe i uzme vam 1000 kn ili zaplijeni vaš automobil zbog toga", kaže jedan ogorčeni čitatelj.

Da je ogorčenje ovoga čitatelja opravdano dokazali su i brojni komentari koji kruže društvenim mrežama. Naime, brojnim građanima ovih dana na kućne adrese od tvrtke "Bessera" stigli prijedlozi za ovrhom zbog neplaćenog parkinga tvrtki "Elektromodul". Ono na što su građani posebno ogorčeni jest da, kako sami tvrde, prethodno nisu dobili opomene te da je državna administracija ustupila osobne podatke drugoj osobi kako bi u ime tvrtke "Bessera" jedan osječki odvjetnički ured poslao prijedloge za ovrhom. 

Računi koji su im najprije stigli u iznosu su nešto višem od 600 kuna, a ne podmire li građani u roku od osam dana prispjeli iznos tada moraju platiti još 506 kuna (iznos predviđen za troškove ovrhe) te slijedi zapljena svih računa na ime te osobe i procjena autmobila, kao i njegova prodaja preko suda

Iz Elektromodula poručuju kako su svim građanima najprije na osobnim automobilima zataknute dnevne karte kao kazna za neplaćanje parkinga, a nakon toga poslani računi te opomene po tom računu. Nakon toga, ova tvrtka prodala je svoja potraživanje tvrtki Bessera koja je pokrenula proces prisilne naplate.

Građani tako mogu očekivati kako će na svoj kućni prag dobiti i kazne za neplaćeni parking i od prije nekoliko godina. U tvrtki Bessera kažu kako obročno plaćanje duga nije moguće, a odaziv građana na plaćanje je velik jer su svjesni svoje pogreške.

Podsjetimo, prije nekoliko godina javio se i velik broj hrvatskih državljana koji su dobili kazne za parking na svoja vozila s stranim registarskim oznakama. Tad je Elektromodul također predao svoja dugovanja drugoj tvrtki koja je putem odvjetnika u zemlji vlasnika vozila vršila utuživanje i naplatu iznosa koji su bili čak i višestruko više negoli ovi u Hrvatskoj. 

Poruka je tako jasna, kazna za parking se mora platiti ili se zataknuta dnevna karta može poništiti jednom godišnje u poslovnicama Elektromodula.

Izdvojeno

Category: 7733 - 7733

Reci što misliš!