Vijesti

REKORDNA PEGLANJA KARTICA

Zbog blještavila u trošak od 15,3 milijardi kuna

Tradicionalno je prosinac mjesec u kojemu najviše peglamo kartice i u 2019. predviđa se da će Hrvati doseći iznos od 15,3 milijardi kuna, a psiholog otkriva kako je uzrok svemu blještavilo

Kupnja poklona, ali i svega drugoga što nam baš tada zatreba (ili pak ne) tradicionalno se već veže uz prosinac - mjesec u kojemu se dosegnu rekordni rezultati potrošnje. Hrvatska gospodarska komora procjenjuje kako će Hrvati ove godine potrošiti čak 15,3 milijardi kuna, što je u odnosu na 2018. za oko pola milijarde više. 

Najviše se kupuju igračke, kozmetika, odjeća, obuća i tehnika. Oni koji kupovinu obave na vrijeme najčešće i troše racionalnije, ali izbjegavaju i gužve, napetost i mogućnost impulzivne kupnje stvari koje nam nužno ne trebaju, a koje nas dugoročno mogu dovesti u financijske probleme (dugovi u siječnju i veljači). 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Psiholog otkriva kako je invazija blještavila jedan od glavnih marketinških trikova koji nas potiče na kupnju. Pojašnjava kako je šarenilo oko nas napravljeno da bi nas potaknulo da trošimo više. 


Izdvojeno

Reci što misliš!