Vijesti

NOVI DETALJI U AFERI RATNOG INVALIDA

Otkriven lažni branitelj, ali mirovinu i invalidninu i dalje prima

Otkriven lažni branitelj, ali mirovinu i invalidninu i dalje prima
Dubravka Petric/PIXSELL

Još 2017. 57-godišnjaku ukinut je lažno stečeni status hrvatskog branitelja i ratnog vojnog invalida, ali i danas prima invalidninu i mirovinu

Lažni hrvatski vojni invalid i branitelj tereti se za kazneno djelo prijevare za koje je zaprijećena kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina, a optužnica je podignuta pred Općinskim sudom u Osijeku još prošli mjesec.

Prioritet je ipak nadoknada štete nanesene državnom proračunu na ime mirovina, invalidnine i dionica trgovačkih društava koje su primale osobe za koje se utvrdilo da je riječ o lažnim braniteljima. Prema neslužbenim informacija do kojih je došao Jutarnji list, ukupan iznos nezakonite dobiti koju je stekao 57-godišnjak iz Belišća je nešto više od 300 tisuća kuna. 

policija
primao mirovinu, invalidninu i stekao dionice Otkriven lažni branitelj-invalid: Nezakonito stekao materijalnu dobit od nekoliko stotina tisuća kuna

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Lažni branitelj prijavljen je anonimno, a još 2017. godine Ministarstvo branitelja ukinulo mu je status te je cijeli slučaj predan Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kako bi se protiv istoga izvršio i kazneni postupak. 

Riječ je o osobi koja je bila pripadnikom Narodne zaštite u vrijeme Domovinskog rata pa se lažno predstavio i sudionikom vojnih akcija. Iako je još 2017. ukinut mu status branitelja i dokazana istina, HZMO mu i dalje isplaćuje mirovinu i invalidninu. 

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!