Sport / Rukomet

SEHA liga: RK Nexe - RK CO Zagreb 18:28

SEHA liga: RK Nexe - RK CO Zagreb 18:28

Pred nešto više od 1000 gledatelja u našičkoj dvorani OŠ Kralja Tomislava odigralo se 15. kolo SEHA lige u kojem su Zagrepčani opravdali status favorita i uvjerljivo slavili rezultatom 28:18.

U prve četiri minute Zagreb je bio na 0-3, nakon toga uslijedio je preokret Nexe-a koji drže do samog kraja poluvremena, u 30. minuti Sršen dobiva izravni crveni karton zbog nesportskog ponašanja i nakon toga igra Nexe-a se raspada te izabranici Slavka Goluže s lakoćom privode kraj utakmice u svoju korist. Nexe je upisao četvrti uzastopni poraz u SEHA ligi, drugi pred svojim navijačima. I tri kola prije kraja oprostio se od završnog turnira.

Mate Šunjić, RK Nexe:
"Ušli smo malo slabije u utakmicu, previše rezervirano pa nam je Zagreb brzo pobjegao na +3. Na sreću, brzo smo uhvatili ritam i veći dio prvoga poluvremena smo izgledali dobro. Imali smo nekoliko neshvatljivih pogrešaka u polu kontrama što nas je spriječilo u podizanju naše prednosti i na četiri zgoditka. Zagreb nam je pred kraj prvoga dijela zabio tri kontre i to se pokazalo kao, možda, i ključ cijele utakmice. U nastavku baš nikako nismo pronalazili pravi ritam, imali smo jako lošu realizaciju i samo 18 postignutih pogodaka u 60 minuta. Ja se ne sjećam kada smo tako loše igrali u napadu. To je dovelo i do gubitka samopouzdanja, pala nam je borbenost pa se to sve odrazilo i na obranu. Gosti su razliku napravili s dobrom obranom i kontra napadima. Nije Zagreb odigrao ništa spektakularno. Odigrali su jednostavno onako kako se rukomet treba igrati. Bili su besprijekorni u obrani i istrčali su desetak kontra napada. Nas sada očekuje gostovanje u Skoplju kod Vardara, još jedna teška utakmica kakva je uostalom i većina u SEHA ligi. Iz ovakvih teških situacija moramo se izgraditi kao osobe i športaši i ja se nadam da ćemo već u Skoplju izgledati puno bolje. Preko tjedna moramo dobro raditi na treninzima, moramo se „dići“ i zaboraviti na ovo danas.“

Slavko Goluža, trener CO Zagreba:

"Prvi je dio utakmice bio neizvjestan jer smo mi sami to dozvolili. Utakmicu smo otvorili jako dobro, ali onda i dozvolili Nexeu nekoliko laganih pogodaka. Slabije smo odigrali obranu, u napadu smo razbranili Matu Šunjića. Pred kraj prvoga dijela smo se koncentrirali i vratili u utakmicu. U drugome smo dijelu bili puno bolji iako smo imali nekih nepotrebnih promašaja iz kontra napada (Batinović, Horvat). Sve u svemu, čestitam svojim igračima, zadovoljan sam ovom pobjedom. Naša je forma u uzlaznoj putanji i polako sve ide prema svojem. Sada počinjemo razmišljati o slijedećoj utakmici, a to je ona protiv Metalurga za tjedan dana.“

RK NEXE: P.Lelić, Kozina, Bureš, F. Lelić 3, Mrđenović, Varvodić, Knez 1, Slišković 6, Pivac, Vujić 2, Greganić, Tomić 1, Božić Pavletić, Šunjić (10 obrana), Obranović 2, Ivić 3.
Trener: Kasim Kamenica

RK CO ZAGREB: Marić 1, Brozović 7, Butorac, Stepančić 6, Matulić 1, Matić 2, Šprem, Stevanović (11 obrana), Šebetić, Ivić (6 obrana), Batinović 3, Horvat 5, J.Valčić 1, Sršen, T.Valčić, Mandalinić 2.
Trener: Slavko Goluža

SEDMERCI: Nexe 2/3 ( F.Lelić 2), CO Zagreb -
ISKLJUČENJA: Nexe 6 minuta (Ivić, Vujić, Knez), CO Zagreb 8 minuta (Brozović, J.Valčić, T.Valčić, Mandalinić).
CRVENI KARTON: Domagoj Sršen (CO Zagreb), 30.minuta, nesportski prekršaj

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!