Sport / Rukomet

17. kolo SEHA lige: 'Sunce donosi našičkim Gromovima prevagu'

17. kolo SEHA lige: 'Sunce donosi našičkim Gromovima prevagu'

Branko Mihaljević poklonio nam je prekrasne stihove pjesme „Zeko i potočić". Pjesme je to koja bi mogla opisati utakmicu 17.kola SEHA lige Nexe-Izviđač.

Kako je zeko „u jednoj zimskoj noći tam gdje je visok brijeg" tražio svoj potočić, tako i Nexe traži igru koja ih je krasila u pripremama za proljetni dio sezone. Potočić zamrznut i prekriven snijegom, mi zamrznuti i prekriveni snijegom.

U utakmici protiv gostiju iz Ljubuškog počeli su se polako nazirati obrisi toga potočića. RK Nexe je konačno osvojili prve bodove u nastavku sezone. Igra je još uvijek „zamrznuta". Ali je barem skinut snijeg s leda. I to je najvažnije. Led ćemo, nadamo se, biti probijen u petak protiv Kaštela u Kupu te u slijedeći utorak u Prešovu protiv Tatrana u posljednjem kolu SEHA lige.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Lomile su rukometaše Nexea protekli tjedan i gripe i ozljede, ne treba ni to zaboraviti. Neki su igrači na utakmicu došli direktno iz kreveta, još uvijek pod utjecajem viška Celzijusa na toplomjerima. Ako je vjerovati meteorolozima, pred nama su topliji dani, konačno dolazi proljeće. Uz klasične visibabe i lastavice, ova tri boda mogli bi biti nagovještaj konačnog dolaska najljepšeg godišnjeg doba i Gromovima s Krndije.

ekipa16_3.jpg

Budimo slobodni pa dodajmo „Zeki i potočiću" naš završni stih, u prilagođenoj varijanti haiku poezije:
Zima je prošla
Nek ide od kuda je došla.
Kaže Krešo: Dortmund prolazi Malagu,
Ja dodajem: Sunce donosi našičkim Gromovima prevagu!"

Naglasiti treba – Perica Lelić je branio dobro prvi dio utakmice, Josip Pivac obranio je posljednji pokušaj Izviđača, Marko Mrđenović sam je odlično odradio „crtu" (Krešimir Kozina utakmicu je, zbog lakše ozljede, odgledao s tribine), Ivan Slišković je, uz već spomenutog kapetana, bio posebno dobar u završnici utakmice, Marin Varvodić bio je pucački vrlo dobar, a Albin Eter i Josip Božić Pavletić zapaženi na krilima.

Upravo su njih dvojica, Albin i Josip, kratko prokomentirali utakmicu...

Albin Eter

Prva pobjeda u nastavku sezone. Loše smo igrali cijelu utakmicu, nismo se mogli sastati sami sa sobom u obrani. Izviđač nam je zabijao sa svih pozicija. Pobijedili smo teško, ali zasluženo. Večeras smo bili sretniji i spretniji od gostiju."
Bez obzira na sve, ova će pobjeda značiti puno za samopouzdanje u utakmicama koje slijede...
Sigurno. U SEHA ligi nas očekuje još gostovanje u Prešovu gdje ćemo ponovno dati sve od sebe i pokušati pobijediti. Ukoliko ponovimo igru iz Skopja, angažirano i borbeno, možemo se nadati novim bodovima."

Josip Božić Pavletić

Zima je, nadamo se, konačno gotova. Uz raznolike vjesnike proljeća po našemu gradu, stigli su i prvi proljetni bodovi u SEHA ligi...

Tako je, ali puno teže nego što smo očekivali. Upisali smo bodove prije početka utakmice što je najgora moguća stvar. Izviđač je došao u Našice pobijediti i uzeti bodove, to su potvrdili svojom igrom. Mi smo loše ušli u utakmicu i to nas je pratilo cijelo vrijeme. Nedostajalo nam je tečnosti u igri, obrana je curila na sve strane. No, najvažnije je da smo pobijedili, osvojili nove bodove i prekinuli neugodnu seriju poraza. Ovakvu igru treba što prije zaboraviti, treba se dići i već u petak protiv Kaštela odigrati puno kvalitetnije."

U petak 22.ožujka u 16.30 sati na rasporedu je dvoboj 1/8 finala kupa Hrvatske Nexe – Marina Kaštela.

[blockquote]SEHA liga, 17.kolo
Našice, ŠD OŠ Kralja Tomislava
Gledatelja 700.
Suci: Miljan Vesović i Novica Mitrović (obojica Crna Gora)
Delegat: Nebojša Vujisić (Crna Gora)

RK NEXE: P.Lelić (7 obrana), Bureš, Eter 4, F. Lelić 1, Mrđenović 5, Varvodić 4, Knez 1, Slišković 3, Pivac (5 obrana), Vujić, Hajmiler, Tomić, Božić Pavletić 3, Šunjić, Obranović 2, Ivić 4.
Trener: Kasim Kamenica

RK IZVIĐAČ: Jarak 2, Bubalo 1, Zeljić 7, Bošnjak 2, Mandić, Pavlak 1, Vidović 3, Prskalo (9 obrana), Boras 2, Šarac 1, Ereš 6, Ševo, Hrstić..
Trener: Mladen Škorput

SEDMERCI: Nexe 1/2 ( F.Lelić), Izviđač 2/2 (Boras 2).
ISKLJUČENJA: Nexe 6 minuta (Mrđenović, Slišković, Obranović), Izviđač 2 minute (Vidović).[/blockquote]


Izdvojeno

Reci što misliš!