Sport / Rukomet

Nexe ponovo viceprvak, a Kamenica više nije trener

Nexe ponovo viceprvak, a Kamenica više nije trener

Iako je postojala mogućnost produžetka ugovora za još dvije godine, rukometni klub Nexe raskinuo je suradnju s Kasimom Kamenicom nakon skoro pet godina suradnje.

Priča je završena pobjedom protiv Karlovca i osvojenim petim uzastopnim naslovom viceprvaka Hrvatske.

„Želio bih zahvaliti svima koji su cijelo ovo vrijeme podržavali klub, želio bih da klub nastavi s razvojem i dobrim rezultatima. To od srca želim svima koji su pozitivno gledali na klub" – rekao je „Kameni" po završetku utakmice s Karlovcem i nastavio: „Ovo je bila moja posljednja utakmica na klupi Nexea, takav je splet okolnosti. Žao mi je što se klub našao u ovakvoj situaciji, bilo je posebno teško posljednjih šest mjeseci. Naš je glavni sponzor zapao u poteškoće, ali vjerujem da će se situacija pozitivno riješiti i da će klub ići dalje uzlaznom linijom. Posebno bih zahvalio obitelji Ergović koja je cijelo ovo vrijeme maksimalno podržavala i pomagala rukometni klub. Vjerujem da će sve trenutačne probleme uspješno riješiti i da će i u budućnosti biti uz klub."

Kada podvučemo crtu na vrijeme u Nexeu...

„ Ha...teško se svega sjetiti. Došao sam u neuređenu i nespremnu momčad. Polako smo gradili profesionalizam u klubu. Ja sam ponosan na vrijeme provedeno na klupi Nexea. Znali smo pobjeđivati i klubove s puno većim budžetima od našega. Mi smo sa skromnim sredstvima konkurirali mnogima. Pa čak i Zagrebu na domaćoj sceni. Radio sam pošteno, davao sve od sebe. Sve u svemu – odlazim zadovoljan i ponosan iz Našica."

Slijedeće odredište...

„ Nisam želio rješavati to pitanje ranije pa u ovome trenutku nemam ništa konkretno. Spreman sam za još jedan veliki izazov, to je sigurno. Jedino što mi je u Našicama nedostajalo su trofeji na koje sam navikao tijekom cijele karijere. No, takav je život. Proteklo smo vrijeme radili u dominaciji vrlo jakog Zagreba. Ali ipak smo peterostruki viceprvaci Hrvatske, uz Zagreb, u konkurenciji i ostalih velikih gradova – Siska, Rijeke, Varaždina, Metkovića, Čakovca...Mislim da svi zajedno možemo biti ponosni na ovo razdoblje."

Zastor je spušten, predstava je gotova. Ime novoga režisera? E, na to ćemo malo pričekati. Sada treba proslaviti ovaj vrhunski rezultat nakon svih ovosezonskih turbulencija. Sedmo mjesto u SEHA ligi, 2.kolo Kupa EHF, četvrtfinale domaćega Kupa sa Zagrebom. I što je najvažnije – VICEPRVACI HRVATSKE.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!