Sport / Ostalo

10. izdanje Groma

Snajperisti pucaju na Pampasu

Snajperisti pucaju na Pampasu

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, u Osijeku se već 10. godinu zaredom održava MEMORIJAL HRVATSKIH SNAJPERISTA - GROM.

GROM se odvija pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva obrane RH, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva unutarnjih poslova RH i Osječko-baranjske županije,  a danas predstavlja najveće natjecanje ovog tipa, ne samo u Hrvatskoj, već i u ovom dijelu Europe.

Prvi Grom je održan 2010. godine, kao natjecanje skupine entuzijasta, vođenih ciljem izgraditi elitno natjecanje koje će ujediniti prošlost i budućnost te slaviti hrabrost i čast hrvatskog vojnika -  vještinom, kao što to čini Sinjska alka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Grom je danas izrastao u ozbiljno natjecanje na kojem ove godine sudjeluje čak 200 natjecatelja, a revijalan dio je otvoren za sve građane Osijeka, koji će na Pampasu imati jedinstvenu priliku vidjeti najbolje od oružanih snaga RH.

U sklopu Groma dodjeljuje se i nagrada za životno djelo „Ivica Repušić“ – priznanje za doprinos u stvaranju hrvatske neovisnosti pojedincima ili skupinama nedovoljno poznatima hrvatskoj javnosti.

Ovogodišnje izdanje Groma održat će se 19. listopada na streljani Pampas.


Izdvojeno

Reci što misliš!