Sport / Ostalo

u kategoriji do 45 kg

Na Svjetskom prvenstvu u dizanju utega Osječanka postavila novi državni rekord

Na Svjetskom prvenstvu u dizanju utega Osječanka postavila novi državni rekord

Tihana Majer s podignutih 60 kilograma postavila je novi državni rekord

U  Pattayi na Tajlandu ovaj je tjedan,  točnije od 18. do 27.9. , započelo Svjetsko prvenstvo u dizanju utega. Hrvati su također imali svoje predstavnice i predstavnike, te su jedne od njih i naše Osječanke Marina Marković i Tihana Majer.

Ove je godine i rekordan broj prijavljenih natjecatelja (283 žena i 323 muškaraca) zbog Olimpijskih igara u Tokyju 2020. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prva od naše reprezentacije nastupila je Tihana Majer u kategoriji do 45 kilograma. U njezinoj je kategoriji bilo 18 natjecateljica. U disciplini trzaj krenula je sa sigurnih 55 kg, te nakon toga sa 60 kg postavila i novi državni rekord. Posljednji pokušaj u trzaju od 63 kg nažalost nije bio uspješan.

Što se tiče discipline izbačaja, sva tri su bila uspješna, te su posljednja dva – 74 i 76 kg također bili novi državni rekordi. Tako su hrvatski rekordi u ovoj kategoriji podignuti u trzaju sa 57 na 60 kg, izbačaju sa 70 na 76 kg te u biatlonu sa 127 na 136 kg. Svojim je nastupom zauzela 13. mjesto u trzaju, 15. u izbačaju te 13. u ukupnom poretku. I ona i njezin trener jako su zadovoljni odrađenim.


Izdvojeno

Reci što misliš!