Sport / Ostalo

marin ranteš brončani

Spektakularno finale donijelo neviđene BMX trikove i privelo 20. Pannonian Challenge kraju

Spektakularno finale donijelo neviđene BMX trikove i privelo 20. Pannonian Challenge kraju
Pannonian Challenge

Nikada dosad osječka publika u samo jednom danu nije mogla doživjeti toliko uzbuđenja u čak tri finala ekstremnog sporta, od kojih je i ono amatersko bilo na najvišoj, svjetskoj razini.

Upravo to je postigao jubilarni, 20. Pannonian Challenge, koji je proteklih dana oborio sve rekorde posjećenosti i registriranih sportaša, dok je ono što su svi željno iščekivali godinu dana naposljetku stalo u jedno nedjeljno poslijepodne koje će ostati upisano u povijesti najboljeg regionalnog festivala ekstremnog sporta. 

BMX finale za kraj XX. Pannonian Challengea Fotogalerija

Nakon subotnjih kvalifikacija i polufinala, BMX Freestyle vozači su još jednom zauzeli skate park na lijevoj obali Drave i Osijeku pripremili neviđeni spektakl. Na samom početku na scenu su stupili amateri među kojima je u žestokoj konkurenciji pobjedu izvojevao naš ambiciozan susjed iz Slovenije Jaka Remec. Drugo mjesto je na tome natjecanju zaslužio austrijanac  Kevin Böck, a treće argentinac Nicolas De La Costa, iako su sva tri vozača u vrhu odvozili na razini profesionalaca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potom je red došao na BMX Freestyle djevojke, koje su nešto ranije u nedjelju odradile kvalifikacije, ali ih je samo 12 moglo odmjeriti snage u velikom finalu. Odlične djevojke, od kojih se mnoge nalaze samom vrhu svjetske BMX scene na 20. Pannonian Challenge došle su čak iz Argentine, Čilea, Rusije, Nizozemske, Njemačke, Australije, dok je pobjeda na kraju otišla u ruke one najbolje Lare Lessmann koja je beskompromisno odvozila svaku vožnju i zavrijedila prestižnu titulu. Ona je njemica, a za petama su joj bile Analia Zacarias iz Argentine na drugom I Perris Benegas iz SAD –a na trećem mjestu, koje su zajedno oduševile osječku publiku i dokazale kako je pred ženskim BMX Freestyleom zbilja blistava budućnost i u Tokiju 2020.

Prije dosad najvećeg finala Pannonian Challengea, osječku su publiku zabavljali BMX seniori, odnosno legende koje su godinama sudjelovale na ovom festivalu, pa su u revijalnom tonu odlučile pokazati kako s godinama nisu pretjerano zahrđali. Među njima su se pronašli Igor Vukadiović, Zdenko Liška, Slaven Getoš i Luka Ković koji su svojom zabavnom vožnjom pripremili teren za poslasticu festivala u vidu BMX Frestyle Elite/Pro natjecanja, na kojemu je nastupilo 12 najboljih svjetskih vozača. Njima su uz prestiž i vrijedne nagrade, motivacija bili i bodovi za Olimpijske igre, koje su morali krvavo zaraditi jer je konkurencija bila najzahtjevnija do sada. Osječka publika je u tom nadmetanju uživala prateći pljeskom, uzvicima i uzdasima svaki zapanjujući trik BMX vozača, dok su ipak najviše simpatija imali prema Marinu Rantešu koji je subotnje finale odvozio u dresu hrvatske nogometne reprezentacije, pa je tu tradiciju nastavio i u nedjelju. Publika nije skrivala oduševljenje organizacijom festivala, ali i zalaganjem vozača koji su Osijek nakratko prometnuli u pravo središte BMX-a.

Fotogalerija

No, već je prvom vožnjom Logan Martin dokazao da je na 20. Pannonian Challenge došao pobijediti, pa je iza sebe ostavio Ireka Rizaeva na drugom i Marina Ranteša na trećem mjestu, a upravo je subotnje polufinale dalo naslutiti ovakav rasplet situacije.

Nakon svih uzbuđenja, skate park su u nedjelju ispunili i gledatelji na ceremoniji dodjele medalja, a nakon odslušanih himni i otvaranja slavljeničkog šampanjca, započeo je party pod vodstvom DJ Pipsa, kojim je zaključen još jedan, dosad najveći i najbolji Pannonian Challenge.


Izdvojeno

Reci što misliš!