Sport / Ostalo

iskustvo i mladost

Seligman i Benović u Osijek odnijeli 2 seniorska zlata

Seligman i Benović u Osijek odnijeli 2 seniorska zlata

Netom po završetku Svjetskih kupova u Osijeku i slovenskom Koper, gdje su seniori Seligman i Benović odradili fantastičan posao i u Grad na Dravi donijeli zlato i broncu, održalo se Prvenstvo Hrvatske koje je potvrdilo dominaciju Osječana na konju s hvataljkama i tlu.

Naime, članovi GD Osijek – Žita i hrvatski seniorski gimnastički reprezentativci, Robert Seligman i Aurel Benović jučer su sjajno odradili svoje vježbe i kući donijeli čak 2 zlatna odličja! Seligman je dominirao na konju s hvataljkama i visokom ocjenom 14,533 zauzeto vodeću poziciju. Njegov klupski kolega, bročani iz Kopera, Aurel Benović, okitio se zlatom na tlu.

„Hvala treneru Vladimiru Mađareviću koji me "natjerao" na ovaj put i izazov nakon iznimno napornog tjedna (osvajanje zlatne medalje na Svjetskom kupu u Osijeku) gdje sam se jako potrošio fizički i emotivno...jer pomogao mi je da još bolje upoznam sebe i pomaknem svoje sportske granice! 14.533 zlatna medalja na Prvenstvu Hrvatske 2019. - nisam mogao zamisliti ljepši kraj ovogodišnje polusezone, zlato nakon 11 godina u svom Osijeku i zlato na PH kao šlag na tortu i vjetar u leđa za ono najbitnije ove godine - Svjetsko prvenstvo Stuttgart koje je ujedno i kvalifikacijsko za Olimpijske igre početkom listopada!“, sa zadovoljstvom je istaknuo Seligman.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Isto zadovoljstvo sa svojim gimnastičarom, dijeli i glavni trener Gimnastičkog društva Osijek – Žito, ujedno i direktor DOBRO World Cupa Osijek, Vladimir Mađarević.

Zadovoljan sam sa ostvarenim rezultatima na kraju polusezone. Seligman i Benović opravdali su naslov najboljih seniora Hrvatske na konju s hvataljkama i tlu. Seligmanu je ovo dobar uvod kao psihološka priprema za nadolazeću jesen i najveću kušnju u četiri godine, Svjetsko prvenstvo u njemačkom Stuttgartu koje je ujedno i kvalifikacije za Olimpijske igre Tokyo sljedeće godine. Benoviću vjetar u leđa za nastavak jesenje natjecateljske sezone gdje ga očekuje nastup na 4 uzastopna Svjetska kupa: Mersin, Szombathely, Paris i Guimaraes“.

Svojim nacionalnim i međunarodnim sportskim uspjesima osječki gimnastičari i dalje nastavljaju skreztati pozornost javnosti na Osijek i Hrvatsku.

„Jedan i drugi trenutno su na drugoj poziciji rang ljestvice World Challange Cup te će bodove nastaviti sakupljati na jesen. Zadovoljan sam što su obojica konkurentni za svjetsko gimnastičko "tržište" te će biti jako zanimljivo i izazovno biti njihov trener na predstojećim natjecanjima“, izjavio je po povratku trener Mađarević.


Izdvojeno

Reci što misliš!