Sport / Ostalo

finale u nedjelju

Svjetske BMX face zapalile Osijek

Svjetske BMX face zapalile Osijek
Dominik Halilović/SiB.hr

Nakon odličnog skate natjecanja koje je na samom početku zagrijalo osječku publiku, možda najboljeg Inline natjecanja u povijesti Pannonian Challengea i romobila koji je kao disciplina prvi put održan na Pannonian Challengeu i oduševio osječku publiku, red je napokon došao i na BMX koji u dvodnevnom spektaklu zaokružuje rođendansku priču najboljeg festivala ekstremnog sporta u regiji.

Nakon odličnog skate natjecanja koje je na samom početku zagrijalo osječku publiku, možda najboljeg Inline natjecanja u povijesti Pannonian Challengea i romobila koji je kao disciplina prvi put održan na Pannonian Challengeu i oduševio osječku publiku, red je napokon došao i na BMX koji u dvodnevnom spektaklu zaokružuje rođendansku priču najboljeg festivala ekstremnog sporta u regiji. BMX Freestyle natjecanje je od samog početka najsnažniji adut Pannonian Challengea, što su u subotnjem sportskom programu dokazali amateri.

Pannonian Challenge BMX day Fotogalerija

Prijavilo ih se čak 60 –ak iz cijele regije, dok je plasman u finale u takvoj žestokoj konkurenciji ipak ostvarilo njih 12, a to su Jaka Remec, Kevin Böck, Nicolas De La Costa, Matic Pečar, Fran Zeman, Denis Lalić, Patrick Kempf, Erwin Muench,  Ivan Kukuljan, Ákos Csiszár, Babel Janos i Davor Jug. Svi su odvozili na razini profesionalaca i time napravili savršen uvod za najveća svjetska imena Pro BMX scene koja su potom okupirala skate park na lijevoj obali Drave. Tamo su se, između ostalih, pronašli Logan Martin, Irek Rizaev, Konstantin Andreev, Declan Brooks, Jack Clark i miljenik osječke publike i svjetski prvak u BMX –u Marin Ranteš. Jubilarni Pannonian Challenge ovime je dokazao kako stoji čvrsto u vrhu najboljih BMX Freestyle natjecanja u Europi, što su potvrdili i impresivni trikovi sportaša u kvalifikacijama, koje je prošlo 24, a 12 najboljih nastupit će sutra u finalu.

XX. Pannonian Challenge - Inline day
pannonian live Najveći i najluđi festival ekstremnog sporta pratite na RTLplayu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Ekipa u parku na velikom je platnu pogledala kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo između Hrvatske i Walesa, a pobjeda Vatrenih dodatno je podigla atmosferu prije polufinalnih BMX vožnji. U velikom nedjeljnom finalu vozačima će se pridružiti i odlične BMX djevojke, ali i legende Pannonian Challengea.


Izdvojeno

Reci što misliš!